Bu arada MenTaL hocam, bilgisayarı 3 saattir şarja takmadan orta-yüksek parlaklıkta ve genelde Dengeli modunda(Dragon Center ve sağ alttaki pil ayarlarından Dengeli-Tam tasarruf arası bi ayara getirdim) kullanıyorum. CPU sıcaklığı 30-45 arası gezdi hep. 40'ın üstüne neredeyse çıkmadı. Hatırlarsanız dün Discord,Opera ve 1-2 uygulama açık demiştim 65-70 dereceyken. Bunun denetim masasındaki güç seçeneklerinden yüksek performans seçili olmasıyla alakası var sanırım şuan dengelide. Ve o zaman oyundan falan yeni çıkmıştım ve Dragon Center'da sanırım performans ayarındaydı oyun oynamadığım halde. Şuan bahsettiğim durumda pilde değil ve genel olarak dengeli modunda, dün 65-70 dereceykenki halinden daha fazla uygulama açık ve çok soğuk.
Kusura bakmayın biliyorum çok uzattım ama ayrıntı vermek istedim. Şeye açıklık getirmek istedim, dün bahsettiğimiz boşta 65-70 derece olma durumunun başka nedenleri varmış sanırım. Keza şuan işlemci 35 derecenin üstüne bile doğru düzgün çıkmıyor. Öyle boşta ısınma durumu sanırım yok yani. Üşenmeden okuduysanız teşekkür ederim hocam, biraz boş da yaptım sanırım
Yok hocam ne kusuru, eğer format ekranı gelmiyorsa bilgisayarın açma düğmesine basın, bi süre delete'e basın. BIOS ekranı gelicek, ordan boot sekmesine gelip USB'nizi en üste alın ve kaydedip çıkın. Resetlediyseniz otomatik olarak gelir zaten format ekranı, açın ya da kendiniz.