MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Hocam vallahi ne kadar önemlidir bilmiyorum ama ben drivercd kısmını gördüğümü hatırlamıyorum, driverların burada olmasını beklemiyordum ve bilmiyordum o yüzden hiç dikkat etmemiş de olabilirim.

Hocam bir USB'ye Windows'u kurup bootlamalısınız.

Hocam USB'yi taktım açma tuşuna bastım, başka yapmam gereken bir şey yok değil mi? Çok bilgisizim kusura bakmayın.

Bu arada MenTaL hocam, bilgisayarı 3 saattir şarja takmadan orta-yüksek parlaklıkta ve genelde Dengeli modunda(Dragon Center ve sağ alttaki pil ayarlarından Dengeli-Tam tasarruf arası bi ayara getirdim) kullanıyorum. CPU sıcaklığı 30-45 arası gezdi hep. 40'ın üstüne neredeyse çıkmadı. Hatırlarsanız dün Discord,Opera ve 1-2 uygulama açık demiştim 65-70 dereceyken. Bunun denetim masasındaki güç seçeneklerinden yüksek performans seçili olmasıyla alakası var sanırım şuan dengelide. Ve o zaman oyundan falan yeni çıkmıştım ve Dragon Center'da sanırım performans ayarındaydı oyun oynamadığım halde. Şuan bahsettiğim durumda pilde değil ve genel olarak dengeli modunda, dün 65-70 dereceykenki halinden daha fazla uygulama açık ve çok soğuk.
Kusura bakmayın biliyorum çok uzattım ama ayrıntı vermek istedim. Şeye açıklık getirmek istedim, dün bahsettiğimiz boşta 65-70 derece olma durumunun başka nedenleri varmış sanırım. Keza şuan işlemci 35 derecenin üstüne bile doğru düzgün çıkmıyor. Öyle boşta ısınma durumu sanırım yok yani. Üşenmeden okuduysanız teşekkür ederim hocam, biraz boş da yaptım sanırım :)
Hocam USB'yi taktım açma tuşuna bastım, başka yapmam gereken bir şey yok değil mi? Çok bilgisizim kusura bakmayın.
Yok hocam ne kusuru, eğer format ekranı gelmiyorsa bilgisayarın açma düğmesine basın, bi süre delete'e basın. BIOS ekranı gelicek, ordan boot sekmesine gelip USB'nizi en üste alın ve kaydedip çıkın. Resetlediyseniz otomatik olarak gelir zaten format ekranı, açın ya da kendiniz.

Bu arada MenTaL hocam, bilgisayarı 3 saattir şarja takmadan orta-yüksek parlaklıkta ve genelde Dengeli modunda(Dragon Center ve sağ alttaki pil ayarlarından Dengeli-Tam tasarruf arası bi ayara getirdim) kullanıyorum. CPU sıcaklığı 30-45 arası gezdi hep. 40'ın üstüne neredeyse çıkmadı. Hatırlarsanız dün Discord,Opera ve 1-2 uygulama açık demiştim 65-70 dereceyken. Bunun denetim masasındaki güç seçeneklerinden yüksek performans seçili olmasıyla alakası var sanırım şuan dengelide. Ve o zaman oyundan falan yeni çıkmıştım ve Dragon Center'da sanırım performans ayarındaydı oyun oynamadığım halde. Şuan bahsettiğim durumda pilde değil ve genel olarak dengeli modunda, dün 65-70 dereceykenki halinden daha fazla uygulama açık ve çok soğuk.
Kusura bakmayın biliyorum çok uzattım ama ayrıntı vermek istedim. Şeye açıklık getirmek istedim, dün bahsettiğimiz boşta 65-70 derece olma durumunun başka nedenleri varmış sanırım. Keza şuan işlemci 35 derecenin üstüne bile doğru düzgün çıkmıyor. Öyle boşta ısınma durumu sanırım yok yani. Üşenmeden okuduysanız teşekkür ederim hocam, biraz boş da yaptım sanırım :)

Yok hocam ne kusuru, eğer format ekranı gelmiyorsa bilgisayarın açma düğmesine basın, bi süre delete'e basın. BIOS ekranı gelicek, ordan boot sekmesine gelip USB'nizi en üste alın ve kaydedip çıkın. Resetlediyseniz otomatik olarak gelir zaten format ekranı, açın ya da kendiniz.
Anladım hocam herhangi bir sorun yok bende de sıcaklık değerlerinin de sorun olmayacağını düşünmüştük haklı çıkmışız desene 🙂
Hocam flash belleği takın bilgisayar açılırken f11 tuşuna sürekli basıp karşınıza gelen seçeneklerden Windows yüklü flash belleğinizi seçin

Anladım hocam herhangi bir sorun yok bende de sıcaklık değerlerinin de sorun olmayacağını düşünmüştük haklı çıkmışız desene 🙂

Hocam flash belleği takın bilgisayar açılırken F11 tuşuna sürekli basıp karşınıza gelen seçeneklerden Windows yüklü flash belleğinizi seçin.

Windows'u kurdum ancak SSD Partition'larında sorun çıktı, driver bölümünü silmek zorunda kaldım. Elle kuracağım driverları. Güzel bir başlangıç olmadı açıkçası.

Hocam yalan olmasın hiç farkedemedim. İlk izlenimimden sonra biraz dikkat etmeye çalıştım ama hala fark göremiyorum. Biraz sonra diğer monitörümle yanyana koyup bakıcam.

Hocam bir kaç mesaj önce sıcaklık değerlerini falan çok iyi inceleyemeyeceğimi belirtmiştim. FPS hakkında güzel yorum yaparım aslında ama AAA oyunlar çok fazla oynamıyorum. Red Dead Redemtion'ı denemeyi düşünüyorum ama yakında. Sizin merak ettiğiniz ve sahip olduğum bir oyun varsa deneyebilirim.

Hocam kameram pek iyi olmadığı için çok canlı çıkmamış. Klavye aşırı rahat bu arada çok şaşırdım.
LAPTOP'I ALAN HERKES OKUSUN:
Laptop'ı alan ve alacak herkes dikkatle okusun, ekran kartını güncellemek için AMD'nin sitesinden sırayla RX 5600M'i seçtikten sonra karşıma en son 8 Aralık'ta yayınlanan driver'ı indirip kurunca mavi ekran hatası aldım, bilgisayar en son aldığı yedeği yükledi otomatik olarak(hiçbir şeyin yüklü olmadığı haline). Ben de google'a direkt rx 5600m driver yazıp çıkan yerdeki en son driverı indirdim.(kendim seçtiğimde çıkan sayfadan farklıydı nedenini anlamadım bu sayfada en güncel sürüm kasımda çıkmıştı) Bu driver'ı kurunca hiçbir sorun olmadı. Size belki en günceli değildir(muhtemelen öyle) ama yine de hangisinin mavi ekran verip hangisinin vermediğini görün ona göre yükleyin diye şu ss'i atıyorum.Eki Görüntüle 798707Eki Görüntüle 798714
İyi günler hocam. Ekranları karşılaştırdınız mı yan yana acaba? Fark görememeniz hem kendi adıma hem sizin adınıza sevindirdi. Benim cihaz kargolandı kendisini bekliyorum.

Windows'u kurdum ancak SSD Partition'larında sorun çıktı, driver bölümünü silmek zorunda kaldım. Elle kuracağım driverları. Güzel bir başlangıç olmadı açıkçası.
Hocam acaba şöyle bir sorunla mi karşılaştınız? Ben kendimde karşılaşmıştım ve driverlari silmem gerekmişti biraz uğraştırmisti hatalardan dolayı. Şimdi arkadasiminki geldi o da Alpha 17 aldı. Aynı sorunla karşılaşıyoruz. Cozmesine çözeriz de driverlari silmeden nasi yapabiliriz onu merak ediyorum. Siz de mi aynı sorunu yaşadınız?
IMG_20201225_170725.jpg

Edit: Kullanım klavuzunu keşke okusaymışım,hallettik.

Son düzenleme:
Hocam acaba şöyle bir sorunla mi karşılaştınız? Ben kendimde karşılaşmıştım ve driverlari silmem gerekmişti biraz uğraştırmisti hatalardan dolayı. Şimdi arkadasiminki geldi o da Alpha 17 aldı. Aynı sorunla karşılaşıyoruz. Cozmesine çözeriz de driverlari silmeden nasi yapabiliriz onu merak ediyorum. Siz de mi aynı sorunu yaşadınız?Eki Görüntüle 800301
Edit: Kullanım klavuzunu keşke okusaymışım,hallettik.
Bende aynı sorunla karşılaştım ancak çok basitmiş gerçekten bir kaç ayar ile hiç bir şey silmeden hallettim. Msi işi biliyor 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı