MSI Alpha 17 A4DEK-025XTR alınır mı?

Hocam merhaba tekrardan..Birincil ikincil ekran kartlarını yer değiştirebiliyor muyuz? GPU1 anakarttaki ekran kartı olarak görünüyor. Dolayısıyla normal kullanımda 5600m'i kullanmıyor. Mesela chome'da bir sayfa açtınız,5600m'i kulanmıyor. Grafik ayarlarından seçip eklemek gerek,tek tek .exe'leri..Bu da biraz saçma geldi bana..Bunu Alpha'da diil de Dell G5'te arkadaşımın notebook'unu ayarlarken inceleme fırsatım oldu..Ekran kartı kötü diyince,kötü olamaz dedim,ordan ortaya çıktı..Anakartın üzerindekini devre dışı bıraktım fakat görüntü daha kötü oldu nedense ve dondu. Bu dediğim Dell G5'te,yanlış anlaşılmasın. İlla mining yapıcam diye tutturdu bu arada. Alt kapağını söktürdüm o yüzden,kendi küçük ayaklar filan yaptı..67 derece civarında stabil mining yapıyor 5600m ile şuan. 34-35 Mh/s aldık etherium'da.

Alpha'da sizin kullandığınız ekran kartı ayarları nedir bir de hocam?

Hocam bende de sizin yazdıklarınızla birebir aynı durum alıştırmada 300 FPS'e kadar çıkıyor kullanım da %90'larda ama normal maç girdiğimde %50 - %60 civarında kullanım oluyor.
Hocam oyunla da alakalı olabilir. Left4Dead 2 ve NFS MW 2012 vardı eskilerden. Onlarda yüzde 99 kullanıyor ekran kartını. Valorant ile ilgili birçok kişi bu yönde şikayetlerde bulunmuş. İşlemci ağırlıklı bir oyun işlemci yetersiz kalıyor falan demişler ama yetersiz kalacak bir işlemci olduğunu düşünmüyorum. Tüm çekirdekleri aktif olarak kullanmadığı söylenmiş oyunun, kimisi 4 çekirdeğe kadar falan kullanıyor, bu nedenle GPU kullanımı düşük demiş. İşlemcinin gücü menüde yeterli işlem gücüne ulaşabiliyor o yüzden menüde falan GPU kullanımı %99 değerini görebiliyor demişler. Bir başkası işlemcinin çalışma frekansı ile alakalı demiş. Onca şey demişler ama doğru düzgün çözüm yok. Kimisi karta yeterince yük binmediğini söylemiş. Virtual Super Resolution açınca da oyun çözünürlüğünü geri eski haline getiriyor. Bir şekilde ayarlayıp kullanım değeri %90 lara çıkınca da görüntü yarım oluyor. Pek bi oyun yükleyemedim ama CS:GO ve Valorant için durum böyle. Windows ayarından Maks Performans ayarında çalışacak şekilde ayarlasam da kullanım değerleri bu şekilde. İşlemcinin tekli çekirdek performansı ile alakalıdır desem yine de %60–70 kullanım değeri düşük bana göre. Belki bir güncelleme ile durum değişir. Yüksek download hızına sahip bir internetiniz varsa başka oyunlar indirip de denemenizi tavsiye ederim.

CS:GO için GPU kullanım değeri düşük olsa da burada bahsedilen fps değerleri alınıyor. Diğer oyunları bilemem ama Valorant'ta görsele göre 70 fps kaybımız var. Ekran kartı ve işlemci konfigürasyonu aynı. Farkeden şey sürücüler, oyun sürümü, bir de kullanıldı ise farklı bellek modülleri. CL22 gibi gecikme değeri yüksek bir ram var bizim cihazlarda, eğer videodaki cihazın rami farklı ise o ne kadar etki eder bilmiyorum. Yine de 70 fps fark epey fazla. Maks fps baz alsalar yine 40–50 fps fark oluyor. Bu ara tekrar bi araştırma yaparım.

@AGO Hocam 5600M ekran kartını görev yöneticisinde GPU 0 başlığında görüyorsanız sorun yoktur. Normal şartlarda Chrome gibi uygulamaları harici ekran kartıyla açmaz hocam. Oyunlarda deneyip AfterBurner üzerinden izler misiniz? Bazı oyunlar dahili grafik kartını hiç kullanmıyor. Bazıları karışık kullanıyor. Bu durumda Windows üzerinden grafik özellikleri kısmından yüksek performansa almak mantıklı. Advanced Bios ayarlarından bulabilirsem bir şey editlerim. Ayar olarak da FreeSync açık, oyun modu seçili, oyunlara göre ayar deniyorum ama ufak tefek oyunlar olunca çok anlaşılmıyor yapılan değişikliğin etkisi.
@forestar Hocam bios a girip bir bios ana ekranının bir de sıfırlama yapılan ekranın görüntüsünü atabilir misiniz?

Son düzenleme:
iyi günler hocam. ben de bu laptoptan aldım sonuçtan gayet memnunum. soracağınız sorular varsa yazabilirsiniz eğer.
son olarak göev çubuğumda nahimic'i kur diye bildirim geliyor. sizce kurayım mı yoksa görmezden mi geleyim ? iyi forumlar.

ssdd (same sh.t different day)

@ue666 hocam windows yüklerken 350 MB'lik EFI diskini sildiniz di mi başlangıçta? Silsek daha sonra lazım olursa tekrar yükleyebilir miyiz?
driver yazan hariç hepsini sildim (driver yazan=10gb lık olan). hatta bununla ilgili bir kağıt çıkıyor içinden. sizin için resmini çektim. silinecek olanlar kutu içine alınmış.
@Radeon RX 5700M hocam balance modunda fanlarınız kaç RPM dönüyor ortalama?

Dosya Ekleri

• 0001.jpg
    127,4 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Kurun hocam, sesi zenginleştiriyor. Mikrofonla ilgili ayarları da yapılandırabiliyorsunuz.
ssdd (same sh.t different day)

@ue666 hocam windows yüklerken 350 MB'lik EFI diskini sildiniz di mi başlangıçta? Silsek daha sonra lazım olursa tekrar yükleyebilir miyiz?
Hocam Driver bölümü hariç hepsini silip yeni bölüm oluşturup kurulum yapabilirsiniz.

Dün BIOS ayarlarında gezinirken birincil grafik kartı vs. ayarlara bakındım. Bir iki ayarı değiştirdim onboard ekran kartını kullandı sadece. Sonra o ayarları geri aldım. Nvidia dGPU(Nvidia kısmını ben de garipsedim) adındaki ayarı açında film koptu. Ekran tamamen gitti, sonra da açılmadı. Alttaki Clear CMOS tuşuna iğne ile bastım ancak farkeden bir şey olmadı. Garantiye göndereceğim cihazı. Muhtemelen BIOS bozuldu, çipte sorun yoksa ve eğer düşündüğüm gibi yedek bir BIOS varsa ana BIOS çipini kısa devre yapmak suretiyle yedek BIOS üzerinden sistemi açarak yedek BIOS'u ana BIOS üzerine yazmak suretiyle çözülür diye düşünüyorum. Aksini düşünmek istemiyorum şimdilik çünkü parça değişimi gerekebilir. Kısaca BIOS sorunlu, pek değişiklik yapmanızı tavsiye etmiyorum. MSI globale durumla ilgili bilgi vermekle birlikte BIOS güncellemesinin şart olduğunu, sürücü konusunda da bu seri özelinde çok ilgisiz davrandıklarını ilettim. Geri dönüşleri nasıl olacak bilmiyorum. Servisle konuşmamda bu duruma ek olarak SSD yükseltmesi durumunda garanti durumunu sordum. Cihaza zarar vermediğiniz sürece MSI buna müsaade ediyor yanıtı aldım. Hem MSI global hem servis süreçleri ile ilgili bilgi veririm.

Büyük ihtimalle anakart değişikliği yaparlar. Bir bilgisayardan yüzümüz gülmedi be hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…