MSI Alpha 17 B5EEK-018XTR laptop mikrofonu görmüyor

kinqofkinq12

Kilopat
Harici mikrofonum vardı bozuldu. Laptop yeni fakat kendi mikrofonunu kullanamıyorum. Driverida bulamadım. Driveri bulabilen olursa atarsa sevinirim.

Laptop model: MSI ALPHA 17 B5EEK-018XTR Dizüstü Bilgisayar, 17.3 FHD 144Hz, Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, RX6600M 8GB, 512GB SSD, DOS, Siyah : Amazon.com.tr: Bilgisayar

1645047846665.png

Çözüm nedir acaba ?

Buldum

AMD Sürücü 23.11.1 Yüklendikten Sonra Mikrofona Erişilemiyor ve Ses Seviyesi Sorunu [Çözüm]​

Eğer AMD sürüm 23.11.1 yüklendikten sonra şu sorunları yaşıyorsanız:

• Mikrofon (Microphone Array) kayboldu
  • Sistem sesi %100'de sabit (ses seviyesi ayarlanamıyor)

Bunun sebebi büyük ihtimalle AMD Audio CoProcessor için yanlış bir sürücü versiyonu yüklenmiş olmasıdır.

💡 Üçüncü parti bir sürücü indirmenize gerek yok — doğru sürücü sisteminizde zaten mevcut. AMD yükleyicisi, çalışan eski sürücüyü yeni ama hatalı bir sürümle değiştirmiş.

✅ AMD Audio CoProcessor için Doğru Sürücü Nasıl Geri Yüklenir?​

1. Aygıt Yöneticisi’ni açın
    (Win + X tuşlarına basın > Aygıt Yöneticisi’ni seçin)
  2. Sistem Aygıtları (System Devices) bölümünü genişletin.
  3. AMD Audio CoProcessor üzerine sağ tıklayın, ardından Sürücüyü Güncelleştir (Update driver) seçeneğini seçin.
  4. Açılan pencerede:
    • "Sürücüleri bilgisayarımda ara (Browse my computer for drivers)" seçeneğini tıklayın
    • Ardından "Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücü listesinden seçmeme izin ver (Let me pick from a list...)" seçeneğine tıklayın
  5. Listede şunları göreceksiniz:
    • Sürüm 2.89.0.61 (2020) — çalışan eski sürüm
    • Bir veya daha fazla yeni sürüm (örneğin 2023 veya 2024 tarihli)
  6. 2020 versiyonunu DEĞİL, listede yer alan yeni sürümlerden birini seçin ve kuruluma devam edin.
  7. Yeniden başlatma istenebilir. Genellikle değişiklikler hemen uygulanır ve şu sorunlar düzelir:
    • Mikrofon tekrar çalışır hâle gelir
    • Ses seviyesi kontrolü normale döner

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı