totra_proska
Hectopat
Daha fazla
Hiçbir şey olmaz, yıpranız ömrü azalır diyenler sanarsın 400 yaşına kadar yaşayacak.Herkes farklı bir görüşte arkadaşlar :/
Forumda çok görüyorum bilen bilmeyen " ömrü azalır " diyor.İşlemci Ryzen’sa hiçbir şey olmaz. Intel’se yine bir şey olmaz büyük ihtimalle. Şeker değil bunlar erimezler. Sen hayatında bırak ömrü dolan işlemciyi, bozulan işlemci gördün mü?
MSI Alpha 17 AMD Advantage Edition. (sizce cooler Booster'i yani fanları %100'de kullanmayı sürekli açık kullansam mı?)
Eki Görüntüle 2044634
MSI Alpha 17 AMD Advantage Edition. (Sizce Cooler Booster'i yani fanları %100'de kullanmayı sürekli açık kullansam mı?)
Eki Görüntüle 2044634
MSI Alpha 17 AMD Advantage Edition. (Sizce Cooler Booster'i yani fanları %100'de kullanmayı sürekli açık kullansam mı?)
Eki Görüntüle 2044634
Bi’ işlemcinin ömrü kaç yıl söyler misin bana? 95 derecede işlemciye ne olacağını söyler misin?İşlemcinizin ömrü azalır,performansı düşer ve oyunda droplar yiyebilirsiniz. 95c hafife alınacak bir değer değil!
Daha önce AMD FX Serisine sahip bir işlemcim vardı. 95C-90C Arasında çalışıyordu. Bazen Pc kendini kapatıyordu. 1 Sene sonra yine herzaman ki gibi kendini korumak için kapattı ve tekrar açmak istediğimde bilgisayar açılmadı. İşlemciyi değiştirmek zorunda kaldım. AMD Yetkilileri umrumda değil ben yaşadığım deneyimleri anlatıyorum. Siz deneyimlememişseniz ben ne yapayım ?Bi’ işlemcinin ömrü kaç yıl söyler misin bana? 95 derecede işlemciye ne olacağını söyler misin?
Seni bilmem ama AMD yetkilisi hiçbir şey olmayacağını, 95 derecenin güvenli olduğunu söylemiş, buyur:
“The chip is engineered to live its life at this temperature (at 95 degrees Celsius) with no detriment to longevity or reliability.“
Ryzen 7000 Series Processors: Let's Talk About Power, Temperature, and Performance
At AMD, we’re extremely proud of what our engineers accomplished with the new Ryzen 7000 series processors and platform from all angles. Whether it’s performance, efficiency, or longevity, this is just a killer processor. But to push the boundaries, you have to break convention sometimes, and...community.amd.com
Dersen ki bu 7000 serisi için geçerli, buyur başka bir cümle:
“In fact, this is the same design target we’ve had for a number of product generations, but it has not been until the Ryzen 7000 series that the platform has had access to a level of socket power that makes 95 C”
İngilizce bilmiyorsan özet de benim dediğim şey.
Dostum bahsettiğin işklemci için sınır sıcaklık 60 küsür derece, 95 derecede kendini kapatması normal.Daha önce AMD FX Serisine sahip bir işlemcim vardı. 95C-90C Arasında çalışıyordu. Bazen Pc kendini kapatıyordu. 1 Sene sonra yine herzaman ki gibi kendini korumak için kapattı ve tekrar açmak istediğimde bilgisayar açılmadı. İşlemciyi değiştirmek zorunda kaldım. AMD Yetkilileri umrumda değil ben yaşadığım deneyimleri anlatıyorum. Siz deneyimlememişseniz ben ne yapayım ?