MSI Alpha 17 laptopta işlemcinin 95 derecede kalması sorun oluşturur mu?

Biraz yıpranabilir, belli ki macunsuz kullanıyorsun. Sürekli drop da yer.
Macunsuz 101W değerini nasıl soğutacak o sistem?
Performans sorununuz ise CPU’nun Thermal Throttle olup GPU’yu yeterince beslememesinden kaynaklanıyor.

Macunsuz 101W değerini nasıl soğutacak o sistem?
Performans sorununuz ise CPU'nun Thermal Throttle olup GPU'yu yeterince beslememesinden kaynaklanıyor.

Soğutmuyor işte onu diyorum ben de. Kendimde bizzat kullandım macunsuz o değerlere gelebiliyor.

Elektronik mühendisiyim. Senin o işlemciyi kullana kullana yıpratarak bozma imkanın yok. Zararlı bir seviyeye gelirse bilgisayar kendi kendini kapatır zaten. Çok takılma o yüzden işlemci en sağlam parçalardandır. Yine de ekstra performans modu gibi şeyler daha fazla watt çekmesine ve daha fazla ısınmasına sebep olur için rahat etmesi için o modu kapatabilirsin. (Kendin performans arttırmak için watt değerleriyle oynamadığını varsayıyorum.)

İşlemci Ryzen'sa hiçbir şey olmaz. Intel'SE yine bir şey olmaz büyük ihtimalle. Şeker değil bunlar erimezler. Sen hayatında bırak ömrü dolan işlemciyi, bozulan işlemci gördün mü?

Bu arkadaşa katılıyorum ekran kartlarına oranla işlemcilerin bozulma olasılığı çok düşük hala 10 15 senelik işlemciler yaşıyor.

Tjunc değeri 105 derece olan bir işlemciye 95 derecede ömrü kısalır, performans düşer diyen insanlar hangi kafayla yorum yapıyor? Bu millet hangi bilgilerle yanlış yoruk yapabiliyor onu anlayamıyorum. Mobil işlemciler bu tarz sıcaklıklarda çalışabilecek şekilde tasarlanıyor. Onu geçtim 101 W 95 derecede çalışmış, yani tüm potansiyelini ekran kartını besleyebilmek için kullanmış ve bu gayet iyi bir durum.

İsimlerini yanlış yazıp yerlerini karıştırmış olmalı mümkün değil yoksa.

İsimlerini yanlış yazıp yerlerini karıştırmış olmalı mümkün değil yoksa.

Niye mümkün olmasın? Dell G15 modelde kullanılan I7 13650HX model işlemci 120 W 92 derece çalışıyor. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…