MSI Alpha 17 laptopta işlemcinin 95 derecede kalması sorun oluşturur mu?

Sizce bu i7 13650hx mi hocam ben onun hakkında mı konuşuyorum? Ryzen 5600 yazmış laptopta nasıl 100 watt çeksin ekran kartı 60 watt niye çeksin 100 kullanımda.

İşlemci bozulmasa da anakart ta fazla ısınma olursa anakart bileşenlerin lehimleri eriyip arızaya sebep olabilir. Bileşenler yüksek ısıya dayansa da lehim dayanmıyor.

Bir şey olmaz. Zaten 101 watt çekiyor cihaz görselde. Normal, thorttle yemiyorsan sorun olmaz. Ömrü kısalır vs. diyenler neye göre söylemiş acaba

Siz 95C devam edin kullanmaya

Bunun bir zararı yok. Thorttle yemiyorsa 101 watt ta 95 derece olmasını ne diye kafaya takıyorsunuz

İşim gücüm yok adamın işlemcisinin 95c olmasına mi kafama Takicam ?

Üreticinin verdiği maksimum sıcaklık limitinin altında olduğu sürece işlemci asla zarar görmez. Arkadaş bu tereyağ mı da 90 derecede eriyor? Ben hayatımda görmedim sıcaklıktan dolayı bozulan işlemci ömrü kısalır vs. diyenler anakart lehim noktaları bile 200 derecelere kadar dayanıyor genleşme payı dahil. Anakart üreticileri bu olasılıkları düşünmüyor sanki. Millette bir sıcaklık takıntısı oluştu bitmek bilmiyor. Benim 8 yıllık Intel işlemcili Acer laptopum termal limiti 105 dereceydi ve yıllarca oyunlarda 95-100 bandında çalıştı ne bir arıza ne bir drop yaşadım. Hala depoda da sapasağlam duruyor. İşin özü endişelenmeye gerek yok .

Hocam ısı seviyesinden çok darboğaz dikkatimi çekti ekran kartı 97 kullanılırken 90 işlemci kullanılıyor işlemci 50'lerde gezmesi lazım işlemciniz iyi değil ya da sıcaklıktan böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…