MSI AMD Radeon RX 5500 XT Mech OC alınır mı?

Yoon

Femtopat
Katılım
24 Eylül 2020
Mesajlar
13
Selam başlıkta görmüş ekran kartı ile MSI VGA Radeon RX 5500 XT Gaming X 8G arasında kaldım. Sizce hangisini almaylıyım?
 
Hocam 2200 lira ona verene kadar 1660 super ya da 2500 civarlarına rx5600 xt alırsınız. Tamam soğutması iyi de bu kadar para vermeye gerek yok bence.
 

gpu.png
RX 5500 XT 7nm ve RDNA teknolojisi ile üretildiği için soğutma konusunda önceki serilere göre sorun yaratan bir model değildir. Global model karşılaştırmalarına dahi bakarsanız genel ortalama fazlasıyla iyi, bu durumda bence ekstra soğutucu performansı için Gaming X modeli almak bütçe açısından mantıksızdır. Sizin alacağınız modelde bakmanız gereken kartta kullanılan çiplerin üreticileri ve termal tasarımdır, bu değişkenlere göre bu model üzerinde karşılaştırma yapmanız daha doğru olacaktır.

Ek olarak 5000 serisi kartlarda en sorunsuz kart modeli 5500 XT modelidir, bunun temel nedenlerinden biri NAVI versiyon farkıdır.


icons8-idea-100.png
Ben kişisel olarak bu tarz konularda farklı bir model yönlendirmesi yapmayı etik bulmuyorum, benim düşüncem tek bir model, marka belirlemek yerine model havuzunu genişletip, indirimler dahilinde alınabilecek en uygun modeli almanız.
 

Geri
Yukarı