Çözüldü MSI anakart ile Aura Sync bileşenler kontrol edilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bütçe
7500

haylex

Hectopat
RAM
Corsair Vengeance RGB 32GB
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba, ben MSI'ın bu anakartını almayı düşünüyorum. https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,576125062.html
Fakat şöyle bir sorum var benim kasam ASUS ve sıvı soğutucumda ASUS Aura Sync desteği var fakat MSI anakart alırsam bunları kontrol edebilir miyim bilmiyorum.
Chat GPT'ye sorduğumda RGB yazılımını desteklıyor olabilir diyor. Acaba MSI anakart ile RGB'leri kontrol edebilir miyim?

Kasam Micro ATX destekliyor. MSI anakart dışında bu anakartı düşünüyorum Asus Prime B650M-K AMD B650 AM5 Soket DDR5 6400MHz Micro-ATX Anakart - incehesap.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Farklı yazılımlar üzerinden kontrol edebilirsin. Farklı marka parçalar tercih ettin diye tek bir yazılım kullanmak zorundasın diye bir kaide yok.
Farklı yazılımlar üzerinden kontrol edebilirsin. Farklı marka parçalar tercih ettin diye tek bir yazılım kullanmak zorundasın diye bir kaide yok.

Çözüm

Hocam biraz araştırdım Amazon.com.tr

Bu anakart nasıl gider bilgisayarıma sizce? B650M-E Wi-Fi olan modeli düşünüyorum.

Seçtiğim parçalar.
Kasa: ASUS A21 Plus ARGB temperli cam.
Sıvı soğutucu: Thermalright frozen Horizon 360 ARGB ASUS Aura Sync destekli.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600.
Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4080 Super sg.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz.
SSD: Kingston KC3000 1TB.
Bunlara göre bir anakart tercihi yapmak istiyorum. Bu attığım Anakart'da bileşenlerime göre güzel geldi fakat sizin yorumunuzuda merak ettim.

Son düzenleme:
Bazı parçalar mantıklı değil. Daha iyi alternatifler var. Ben sana öneri yaparım bütçen nedir? Birde elinde hangi parçalar var?

Hocam anakart dışı bütün parçalar elimde.

ASUS'un bu anakartı çok uygun şu an. Sepette 4.049 TL'ye düşüyor. Akakçe fiyatı 4.700 TL. En ucuz satıcıdan 650 TL daha uygun.
Burdan bakabilirsin aynı anakarta.
Bütçen yeterse şu modele bakabilirsin.

Hocam zaten bu attığınız anakarta bakıyordum üstdeki mesajlardan bakabilirsiniz.

Hocam zaten bu attığınız anakarta bakıyordum üstdeki mesajlardan bakabilirsiniz.

Evet gördüm. 5K B650M-K'ya para vermek yerine 4.049 TL'ye B650M-R alın. Anakartta Aura Sync mevcut. Teknik özellikleri neredeyse aynılar. 1000 TL farka değmez. R5 7600 için çok rahat yeter. Ama ben ileride 9900X gibi işlemcileri takarım diyorsanız TUF olanı alabilirsiniz. Daha iyi soğutmaya sahip ve daha çok özellik bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…