MSI anakartlar vs Gigabyte anakartlar

  • Konuyu başlatan NOHA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 264
Ben giriş seviyede oyumu Gigabyte'a, orta ve üst seviyede MSI'a veririm. En azından Türkiye sınırlarında.

DS3H ve Gaming X gibi modellerinin karşısında doğru düzgün MSI bulamıyorsun. Pro modellerini yarım yamalak yapıyorlar, Mortar ile Bazooka'yı görene ise ödül veriyorlar.
 
İkisi arasında bir seçim yapmak zor çünkü ikisi de uzun yıllardır sağlam anakart üreten firmalar. Hatta ilk başta anakart üreticisi olarak başladılar. MSI anakart kullanmadım, Gigabyte tarafında Gaming X ve Aorus serisinden anakartlar kullandım. Her biri sorunsuz idi. Hatta 2009 yılında aldığımız bilgisayardaki anakartın markası Gigabyte ve babam mütemadiyen kullanmasına rağmen hâlâ bana mısın demiyor. Ancak Gigabyte anakartlar yazılım tarafında pek iyi değil. BIOS'ta sorun yok da şu RGB Fushion'un değişmesi lazım. Bir de kasa fan ayarlarıyla birlikte ayrı bir program yapılması şart.
 
Gigabyte'in yazılım sorunları 10 yıldır bitmedi bitecek gibi de durmuyor. Adamlar en kritik konumda bile sorun çıkarmaya müsait(BIOS'un uçup anakartın o an çöp olması). Ben oyumu MSI'dan yana kullanıyorum. Gigabyte anakartlarin kalitesi ayrı bir nokta ancak yazılım en kritik şey bana göre.
 

Geri
Yukarı