MSI Anakartta VRAM arttırmak

Dostum eyvAllah anlıyorum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama bunları bende biliyorum. 20 senedir bilgisayar kullanıyorum ilk defa Asus değil de MSİ anakart aldım böyle bir sorunla karşılaştım. Yukarıda da dediğim gibi Windows 7 de sıkıntı yoktu Windows 10 ile bu sıkıntı meydana geldi. Ben sadece başına böyle bir şey gelen var mı diye konu açtım. Daha önce de bununla ilgili soru soranlar olmuş ama cevaplanmamış.
Ekran Alıntısı.JPG

Dostum eyvAllah anlıyorum yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama bunları bende biliyorum. 20 senedir bilgisayar kullanıyorum ilk defa Asus değil de MSİ anakart aldım böyle bir sorunla karşılaştım. Yukarıda da dediğim gibi Windows 7 de sıkıntı yoktu Windows 10 ile bu sıkıntı meydana geldi. Ben sadece başına böyle bir şey gelen var mı diye konu açtım. Daha önce de bununla ilgili soru soranlar olmuş ama cevaplanmamış. Eki Görüntüle 235128
Hmm ... Bende de aynı şekilde gözüküyor ama çalışıyor sorunsuz. Bug falan vardır bence. Bilemedim yani benden bu kadar :/

Peki AMD APU ile harici ekran kartında böyle birşey mümkün müdür ?

A10 7870K alan birisi RX 460 alırsa birleşik kullanabilir mi ?
Maalesef yapılamaz. Ancak APU'nun içindeki grafik işlemcisiyle aynı grafik kartını alıp dual graphics yapabilirsiniz. Ama tavsiye edilmez. Deymez.

BIOS ayarlarınızı fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. Ardından sisteminizi çalıştırın. Windows'ta grafik belleğinin BIOSta ayrılan miktarla (128 den farklı bir ayar olsun. 64 örn.) aynı olduğunu doğrulayın. Sisteminizi yeniden başlatıp BIOS'ta gerekli grafik bellek paylaşımı için olan ayarları yapın. Haberlerinizi bekliyoruz. Bazen de RAM ayarlarında paylaşıma izin verilen miktar ve VRAM'ın kullanacağı miktar olarak iki ayrı seçenek bulunabilir. Izin verilen miktar 128 ise VRAM'ı 512 yapsan dahi bir işe yaramaz. Bir bunları denemeni öneririm.

:uyan:
Şu an Bios da ayrılan video belleği 512MB ama burda 128 gözüküyor. PES serilerinin hepsini rahatlıkla kaldıracak bir GPU olmasına rağmen PES en az 256MB video belleği istediği için oyunun grafik ayarlarını artıramıyorum. Windows 7 de bu sorun yoktu sanırım Windows 10 ile alakalı.

Eki Görüntüle 234921
bende oyle hocam 1024 m yapmama rağmen (Z270 MAXIMUS FORMULA IX) dxdiag da ve bazi oyunlarda Vram 128 mb diyor

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı