MSI Armor GTX 1660 Ti ekran kartı çok gürültülü çalışıyor

Oktay Topraklı

Hectopat
Daha fazla  
Geçen hafta almış olduğum ekran kartım boşta fanları dönmüyor ve basit oyunlarda fan dönmediği için sorun yok fakat GTA 5 Payback gibi oyunları denediğimde ve Ultra grafiklerde sıcaklık 75 derecelere çıkıyor ve fanlar çok ses yapıyor. Bunu burada nasıl anlatırım bilmiyorum aşırıda bir ses değil ama ister istemez rahatsız ediyor. Bu normal midir sesinin epey duyulması yoksa benim kartımda mı bir sorun var acaba? Hayatımda aldığım 2. ekran kartı ve ilkinde sadece pasif soğutma vardı diyebilirim. O yüzden kıyas yapamayım evham yapmaya başladım. Kasam Gamepower Atlas önde 2 adet fanı ve içinde işlemci fanı var onlar duyulmuyor mesela ama ekran kartı biraz da ısındıktan sonra epey ses duyulur hale geliyor. Tavsiyelerinizi ya da normal mi, değil mi, yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MB511 kasayla birlikte Armor 1660 Ti OC kullanıyorum. Geceleri 61-63 derece arası, yaz sıcağında maksimum 68 dereceleri görüyor o da ağır oyunlarda. Armor serisinde Zero Frozr olduğu için kart 60 dereceye kadar çalışmıyor. Sonrasında "agresif" bir fan sesiyle çalışmaya başlıyor ama bu 1-2 saniye sürüyor. Duyduğunuz ses "vuuuuv" ise bir problem yok ama bu ses dediğim gibi 1-2 saniyelik. Fanlar agresif başlıyor. MSI, Armor serisinde bu kısmı biraz atlamış. Kasa aşağıda olduğu için fan sesini fazla duymuyorum sadece o dediğim agresif çalışma sesini duyuyorum ben. Normal şartlarda bu fan sesi beni rahatsız etmiyor.

Kasamda 4 fan var, 3 önde 1 arkada olmak üzere. Hava akışı iyi olduğu için tüm bileşenler soğuk çalışıyor olabildiğince. Sizin kasanızı bilmiyorum belki problem hava akışının sınırlı olması olabilir.

Oyun içerisinde fan hızını görmek için Afterburner ayarlarından "Monitoring" kısmına gelip Fan Speed'i aktif etmeniz gerek.

Daha önce Afterburner kullanmadıysanız;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler hocam, ilk çalıştığında hissettim belki de bilmiyorum eve gidince dikkat edeceğim. Benim kasam sizinki kadar güzel hava sirkülasyonuna sahip değil belki o yüzden 75 lere çıkıyor. Ama 75 derece bile sanırım güzel bir değer. Geçen Payback oynarken 1 saat sonrasında herşey özelleştirilmiş Ultrada iken 76 yı gördüm gündüz. Afterburner ayarını da bilmiyordum onu da deneyeceğim, çok teşekkürler..
İlk aktif olduğu an hızlı başlıyor normale dönüyor.
Onu ayarlasalar müthiş olur.
Sizde mi Armor kullanıcısınız hocam? Birde aklıma takıldı acaba kasanın hava sirkülasyonu açısından, ekran kartı daima çalışsa +2 Fan döndüğü için daha iyi olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…