MSI B250M sistem görüntü gelmeme ve kapanma sorunu

trockya

Hectopat
Daha fazla  
Dün akşam bilgisayarın açma tuşuna bastıktan 3-4 sn sonra bilgisayar kapandı. 5-6 denemeden sonra ise açıldı ve sorunsuz şekilde kullandım. Bugün ise yine açılmadı ve ne denediysem açmayı başaramadım. Tüm bileşenler takılıyken açma tuşuna bastığımda 3-4 sn sonra kapanıyor. Ekran kartının kablolarını söküp denediğimde please power down and connect PCI-E... diye başlayan uyarı yazısı ekrana gelip bekliyor. HDMI kablosunu anakarta takıp denediğimde (ekran kartı takılıyken) görüntü gelmiyor ve sürekli çalışıyor. Ekran kartını söküp HDMI anakarta bağlı iken açtığımda ise yine 3-4 sn sonra kapanıyor. Kapandığında debug LED lambaları sırayla CPU, RAM ve VGA beyaz yandıktan hemen sonra CPU tekrar bir anlık beyaz yanıp kapanıyor. Kapanmayıp beklediğinde ise VGA beyaz yanık şekilde bekliyor.

Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm için bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Parçaların garantisi devam ediyor ama farklı yerlerden alındıkları için olası arızalıyı bulup ona göre götürmek istiyorum. Teşekkürler.

• Anakart: MSI B250M
  • Ekran: GIGABYTE GTX 1070
  • İşlemci: i5 7600
  • PSU: Cooler Master 600 Watt

Son düzenleyen: Moderatör:
Ezdebug ledlerinin durumunu bilgisayar açıldıktan kapanana kadar geçen sürede detaylı bir biçimde anlatır mısınız ? Mesela benim bilgisayarımda açma tuşuna bastıktan sonra 7 8 saniye içinde CPU RAM VGA BOOT sırasıyla 1.2 saniye civarı yanıyor ve görüntü geliyor.

Bir de GTX 1070 i söküp i5 7600 ün GPU sundan VGA veya HDMİ dan görüntü almayı dener misiniz?

Özür diliyorum, zaten denemişsiniz işlemci kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor ve öyle büyük ihtimalle çünkü ekran kartı takılmamış bir i5 7600 ün görüntü vermesi gerekir. Anakartta oluşmuş bir hatada soruna yol açıyor olabilir denenmesi gereken yol anakartı sıfırlamak. Anakartın kitapçığında konuyla ilgili bilgi bulmanız muhtemel , sıfırlama konusunda.

Merhaba

İki şüpheli anakart ve işlemciyi garantiye göndermiştim. Bugün ikisini de teslim aldım. Anakartta sorun bulunamadığı belirtilmiş, işlemci ise değiştirilmiş. Montajı yaptım ve sistem çalıştı. İşlemcinin bozulmuş olmasına ben çok az ihtimal vermiştim, hatta keşke sadece anakartı gönderseydim diye yakındım ama suçlu işlemci çıktı. İhtiyaç duyacakların bilgisine...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…