Dün akşam bilgisayarın açma tuşuna bastıktan 3-4 sn sonra bilgisayar kapandı. 5-6 denemeden sonra ise açıldı ve sorunsuz şekilde kullandım. Bugün ise yine açılmadı ve ne denediysem açmayı başaramadım. Tüm bileşenler takılıyken açma tuşuna bastığımda 3-4 sn sonra kapanıyor. Ekran kartının kablolarını söküp denediğimde please power down and connect PCI-E... diye başlayan uyarı yazısı ekrana gelip bekliyor. HDMI kablosunu anakarta takıp denediğimde (ekran kartı takılıyken) görüntü gelmiyor ve sürekli çalışıyor. Ekran kartını söküp HDMI anakarta bağlı iken açtığımda ise yine 3-4 sn sonra kapanıyor. Kapandığında debug LED lambaları sırayla CPU, RAM ve VGA beyaz yandıktan hemen sonra CPU tekrar bir anlık beyaz yanıp kapanıyor. Kapanmayıp beklediğinde ise VGA beyaz yanık şekilde bekliyor.
Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm için bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Parçaların garantisi devam ediyor ama farklı yerlerden alındıkları için olası arızalıyı bulup ona göre götürmek istiyorum. Teşekkürler.
Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm için bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Parçaların garantisi devam ediyor ama farklı yerlerden alındıkları için olası arızalıyı bulup ona göre götürmek istiyorum. Teşekkürler.
- Anakart: MSI B250M
- Ekran: GIGABYTE GTX 1070
- İşlemci: i5 7600
- PSU: Cooler Master 600 Watt
Son düzenleyen: Moderatör: