MSI B350 Anakartta Boot LED'i Yanıyor

Night'sFury

Hectopat
Daha fazla  
Bugün bilgisayarımda oyun oynarken bilgisayara çarptım ve ekran pembe renklerle kaplandı,ses dondu. Ben de kapatma tuşuna basılı tutarak kapattım ve tekrar açmaya çalıştığımda Anakart'ta CPU ve DRAM LED'lerinin yandığını gördüm. Daha önce aynı hatayla karşılaşmıştım ama bu sefer bip sesi geliyordu. İnternetten okuduğum kadarıyla sorunun RAM ile alakalı olduğunu anladım. RAM leri çıkartıp aynı yere taktım fakat sorun düzelmedi. Sadece bip sesi kesildi.

Daha sonra RAM in birini çıkartıp tek slot RAM ile bilgisayarı çalıştırdım. Bu sefer CPU ve DRAM ışığı söndü fakat Boot LED'i yanmaya başladı. 2. RAM'i de taktım CPU ve DRAM ışığı hala sönüktü fakat Boot ışığı yanmaya devam ediyordu. Anakart kitapçığını açıp okuduğumda hatanın harddisk ten oluşabileceği aklıma geldi. Sata kablosunu çıkarıp aynı yere taktım, Anakart'ta farklı slota taktım,başka bir sata kablosu ile denedim fakat sonuç alamadım. Sizce sorunun kaynağı harddisk midir? Bu sorunu nasıl çözerim?

Donanım:
  • Ryzen 5 2400G
  • High Power 500W 80+ PSU
  • 8x2 3000 MHz RAM
  • MSI B350 PC Mate Anakart

HDD'ler içinde hareket eden parçalar bulunduğundan çok hassastır. Bir HDD'yi kullanılmaz hale getirmek istiyorsanız yere atabilirsiniz.
HDD'Yİ başka bir PC ye bağlayıp çalıştırmayı denedim. Eski model olduğu için Debug LED falan yok ama görüntü alamadım. Büyük ihtimalle HDD pert oldu. Yardımınız için teşekkür ederim yeni bir disk satın alacağım.
HDD'Yİ başka bir PC ye bağlayıp çalıştırmayı denedim. Eski model olduğu için Debug LED falan yok ama görüntü alamadım. Büyük ihtimalle HDD pert oldu. Yardımınız için teşekkür ederim yeni bir disk satın alacağım.
Yeni bir HDD almadan önce emin olabilmek için başka bir PC ye diski bağladım. Bu sefer Windows profil fotoğrafıma kadar her şey gözüktü ve PC çalıştı. Eve geldiğimde ise kendi bilgisayarımda aynı hatayı almaya devam ediyorum. Demek ki sorun HDD de değil. Anakart bozulmuş olabilir mi ?
Arkadaşlar sorun BIOS sıfırlanarak çözülmüştür bilginize.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı