MSI B350 Mortar Arctic BIOS güncellemesinden sonra overclock sorunu

onur kaner

Hectopat
Daha fazla  
BIOS'u hiç güncellememiştim daha önce game booster açıp cok rahat OC yapabiliyordum 3,90'lara kadar şuan game booster açınca sadece 200 MHz arttırıyor. Hangi değeri versem de baştan başlattığımda siyah ekranda kalıyor, mecburen BIOS pilini söküp takıyor. Eski BIOS'a dönmeye çalışıyorum onda da olmuyor. Eski sürümü yükleyemezsiniz diyor. Yardım edebilecek kimse var mı dostlar? MSI B350 Mortar Arctic işlemcimde Ryzen 5 1400 sıvı soğutucu aldım yaz geliyor ısınmasın diye pişman oldum BIOS güncellediğime.

Son düzenleyen: Moderatör:
AGESA Code 1.1.0.1 sonrasında AMD BIOS düşürmeyi kısıtlamış. Sürüm düşürdüğünüzde anakartınızın tuğlaya dönme ihtimali yüksek. MSI Global forumlarında konu açıp sorunu belirtin. Ya da elle overclock yapın.
Cevabınız icin cok tesekkur ederim ryzen masterla yaptigimda gayet stabil sonuclar çıkardım ama ayni degerleri elle biosta yaptığımda olmuyor hatta hiç bir değerde olmuyor monitöre görüntü gelmiyor. Msi global forumuna da ingilizce yetmez sanırım 😊😊
Ayrica msi globalde baya kişi bu konudan muzdarip ve okuduğum çevirdiğim kadarıyla çözüm bulan yok
AGESA Code 1.1.0.1 sonrasında AMD BIOS düşürmeyi kısıtlamış. Sürüm düşürdüğünüzde anakartınızın tuğlaya dönme ihtimali yüksek. MSI Global forumlarında konu açıp sorunu belirtin. Ya da elle overclock yapın.
İlginç bi çözüm buldum inşallah sorun yaşayanlara yardımcı olur overclok yapmadan F6 yapıp sıfırlıyoruz sonra cpu frenkansını ve voltajını giriyoruz. Daha sonra Core Performance Boost yazan autoda onu disable yapıp birazcık bekliyip autoya geri alıyoruz F10 yapıp çıkıyoruz ve siyah ekran sorunu çözülüyor bunu yapmazsam kesinlikle açılmıyordu siyah ekran da kalıyordu. Şimdi bu şekilde 3,90 a kadar çıkardım 3,90 da henüz stabil değerler bulamadım olmadı 3,80 de stabil bi değer bulabilmiştim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı