- Makaleler
- 13
Daha fazla
Bu anakart gerçekten dikkatimi çekti. 10 adet ses kapasitörü var, dedim çok güzel büyük ihtimalle ALC 1150 veya daha üst seviyede bir ses kodeki kullanıyor. Bir baktım ALC 892 kullanıyor. Baktım şöyle 4 adet yukarıda 6 adet aşağıda dizilmiş. Kendi kendime şöyle düşündüm dedim herhalde alttaki 6 adet ses kapasitörü maket olarak konulmuş. Diğer türlü cidden manası yok çünkü 4 adet ses kapasitörü koysa hiçbir fark olmayacağına eminim. ALC 889 koysa yine iyi. Yanlışlıkla konulmuş ya da maket olarak konulup güzel gösterilmeye çalışılmış. Bu anakartı kullanıp ses konusunda muazzam fark gören var mı acaba? Çünkü alacağım yeni sistemde de büyük ihtimalle bu anakart olacak ve o ses kapasitörlerine aldanıp öyle kullanmak yerine harici ses kartı almak zorunda kalacağım. ASUS Xonar Stx II gayet güzel tercih olacak ya da ucuza ASUS Xonar DX bulursam fena olmaz. Jak girişleri bile altın kaplama cidden dalga geçiyorlar. Eğer mümkünse eski anakartımdaki ALC 889 çipi bu anakarta lehimleyeceğim. Gözüm karardı artık o kadar emek vermişler boşa gitmesin.
Son düzenleyen: Moderatör: