MSI B350 TOMAHAWK sistem geç açılma sorunu

Dhampir

Decapat
Uzun süredir düzgün çalışan bilgisayarımda son zamanlarda değişik ve saçma sorunlar gözlemeye başladım. Normalde yaklaşık 11 saniyede Windows Hoşgeldiniz ekranını görüyordum ama son 2 haftadır Fotoğraftaki ekranda tam olarak 2 dakika bekliyor. Hard disk SATA kablosunu çıkartıp, 5 saniye bekliyorum öyle başlatıyorum düzeliyor ama sonraki kapanışta yine aynı sonuç. Sebebi ne olabilir, böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

• Ryzen 5 1400
  • MSI B350 TOMAHAWK
  • 2x 4GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz
  • Seagate 1 TB 7200rpm
  • MSI ARMOR RX580

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir BIOS ayarı değiştirdiniz mi? Sorun başlamadan önce herhangi bir bileşen/aygıt taktınız mı. USB de olsa bunu belirtin.

BIOS ayarı olarak sadece işlemcimi overclock yaptım ve fan ayarlarıyla oynadım. Ek olarak biosumu güncellemeden önce Biosumu sıfırlamamıştım. Yani işlemcim overclocklu halde Biosumu güncellemiştim.Fakat yakın zamanda hiçbir değişiklik yapmadım BIOS ayarlarında, ki sorun yoktu.Son olarak bu olmadan önce taşınabilir hard diskimi şifrelerken hata oluşmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…