MSI B350M anakartta VGA ışığı yanıyor

rapportakal

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2018
Mesajlar
144
Merhaba MSI B350M Bazooka ana kartım da VGA ışığı yanıyor BIOS pilini çıkarttım taktım tekrar denedim RAM'leri mavi silgi ile sildim temizledim tekrar denedim fakat hiçbir şekilde bir tepki alamadım. Fanlar RAM ışıkları ekran kartı ışıkları her şey çalışıyor fakat VGA ışığı yanıyor elimde iki adet 1080 Ti farklı marka kart var. İki farklı ekran kartı ile denememe rağmen aynı hatayı veriyor. BIOS sürümünün eski olduğundan şüpheleniyorum çünkü hiç Update yapilmamis 1 saat öncesinde sorunsuz bir şekilde kullanıyordum bilgisayarı normal bir şekilde kapattıktan sonra tekrar açtığımda bu hata çıkmaya başladı PC şu an acilmiyor isiklar yanip duruyor. Sadece PC acilmadan BIOS Update yapilir ise duzelecegini dusunuyorum fakat nasıl yapildigini bilmiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum simdiden teşekkürler.
Sistem ozelliklerim:
MSI B350M Bazooka.
Ryzen 5 1600.
XPG 8x2 2400MHz RAM.
240GB SSD.
Everest 600W PSU.
ASUS Turbo GTX 1080 Ti (kfa2 GTX 1080 Ti iki ekran kartini ayri ayri denedim normalde sistem sorunsuz calisiyordu bugün sorun yaratti)
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    156,5 KB · Görüntüleme: 16
Direk biostan olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum en kötü çökmeler olablirdi ama daha önceleri açıldığını söylemişsin , tabi biosun yazılımıda bozulmuş olabilir , ekran kartını elemişsin , ramlari tek tek deneyebilirsin , işlemci olsa hata vga ya geçmeden cpuda kalırdı burda ya anakart ya bios kalıyor.
 
Direk BIOS'tan olsa hiç çalışmaz diye düşünüyorum en kötü çökmeler olablirdi ama daha önceleri açıldığını söylemişsin, tabii BIOS'un yazılımıda bozulmuş olabilir, ekran kartını elemişsin, RAM'leri tek tek deneyebilirsin, işlemci olsa hata VGA'ya geçmeden CPU'da kalırdı burada ya anakart ya BIOS kalıyor.

1 saat once calisan cihaz simdi calismiyor duzgun kapatmama ragmen RAM'leri tekli denedim silip denedim her zaman ayni hatayi aliyorum VGA yazan yerde LED yaniyor PC isi degerleri 20 derecede calisan cihazlar oyunda oynamiyorum isinma güç tarzi bir problem yasamakta normal gelmiyor açıkçası BIOS ile duzeltilecegini dusunuyorum fakat nasıl yapilir bilmiyorum PC acilmadan MSI B350M Bazooka anakartta nasıl olur bir fikriniz var mı yardimci olursaniz sevinirim.

@Yener K. Hocam bu konuda yardim edebilirseniz cok sevinirim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı