MSI B350M Bazooka boot menüsü nasıl açılır?

Poksy

Hectopat
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
45
İyi akşamlar. Bilgisayar elime yeni geçti ve format atmak istedim. Media Creation Tool'dan USB hazırladım fakat BIOS menüsünden bir şey anlamadım. Format da atamadım. MSI Click BIOS 5 sürümü. Bilgisi olan var mı?
 
MSI Click BIOS 5 BIOS'u güncellemeye yarar. Sistemi açtığınızdığızda anakartın ismi çıktığında alt tarafta BIOS'u açmak için del tuşuna basınızın yanında ki F2 yazabilir belki bazen F7'de olabilir yani siz o açılış menüsünde yazan butona basıcaksınız. Eğer flash diskinizi UEFI kurduysanız ki sisteminiz yeni UEFI kurmanızı tavsiye ederim. Flash diskinizin isminin yanında UEFI yazısı yoksa BIOS'tan açmanız gerekir. Kolay gelsin.
 
Media creation tool üzerinden ISO dosyası olarak USB'ye yazdırdım.

Tam bir fikrim yok ancak tüm sistemlerde çalışması için MBR yazmıştır tahminimce ISO dosyasını sisteme yükleyip Rufus ile GPT olarak yazdırırsanız iyi olur ancak ilkte olmazsa korkmayın bazen sorun olabiliyor yazarken bir daha yazdırırsınız. Ama önceki yazımda da dediğim gibi UEFI yazmasını unutmayın diskinizin isminin önünde. GPT ile internette bilgiler var videoları izleyebilirsiniz Rufus ile yazma vb. GPT kısacası sisteminin daha hızlı açılmasını sağlıyor. Sistem bölümlemesi daha iyi. ;)
 
UEFI kurulum yaptım teşekkürler. BIOS menüsünden RAM 2933 MHz yaptım fakat CPU-Z ve görev yöneticisinde yarısı 1467 gözüküyor. Sual Chanel olduğu için mi yoksa bı sorun mu var?
 
Anladım teşekkürler 😃 bir şey daha var formatı attım peki bu Boot device sıralaması nasıl olmalı. Şu an sadece M.2 SSD var yarın HDD ekleyeceğim. Nasıl ayarlayabilirim? Sırası karıştı çünkü
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı