MSI B350M GAMING PRO anakartta Debug ışığı sorunu

azizgunay89

Hectopat
Daha fazla  
Daha önceden bilgisayarım PSU sorunundan dolayı kapanıyor sanıyordum ama sorun PSU yetersizliği değilmiş anakartta RAM'in yanında kırmızı bir ışık yanıyor ve PC kapanıyor sorunu araştırdım ama çözemedim.
Anakartım MSI B350 GAMING PRO.
İşlemci Ryzen 5 2600X.
RAM G.Skill 8 GB 3000MHz CL15 ve Kingston HyperX 8 GB 3000MHz CL15.
Ekran kartı MSI RX480 8 GB gamingx.
PSU 620W Seasonic 80 Plus Bronze.
Sistemim bu şekilde yardımlarıızı bekliyorum.
Aynı zamanda bazen oyun oynarken ekran kare kare oluyor ve donuyor sonra kendine geliyor tekrar bunla ilgili resim de ektedir.

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    1.jpeg
    242,7 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleyen: Moderatör:
Işıklardan hangisi yanıyor?
VGA yanıyor ise ekran kartı arızalı olma ihtimali yüksek.

4 Adet ışık varmış ve şu an hangisiydi yanan bilemiyorum FurMark ile stress test yaptım uzun süre ama nedense yanmadı bu sefer oyunda da denedim ama aynı sorun olmadı peki bu kare kare olma olayı nedir sizce.

Ekran kartı sürücü problemi ya da arıza ihtimali olarak gösterilir bu pikselleşme.
Bağlantı kablosu da sorun olabilir tabii.

Ekran kartım değişmeden önce de vardı bu sorun büyük ihtimalle dediniz gibi kablodan sorun da olabilir yeni bir HDMI ile tekrar deneyip buraya yazıcam sonucu.

Arkadaşlar uzun zamandır evde değildim daha yeni geldim öncelikle yardımcı olmak isteyen arkadaşa teşekkür ederim ama sorunum hala aynı kablo değiştirmeme rağmen düzelmedi oyun oynarken hala bazen kare kare oluyor donuyor PC lütfen birisi yardımcı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı