MSI B350M Mortar vs Gigabyte AB350

semcel

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 hafta içerisinde bilgisayar almayı düşünüyorum fakat bir konuda kararsız kaldım.

MSI B350M MORTAR + Sapphire Nitro+ RX 580 8G vs Gigabyte AB350-Gaming 3 + Sapphire Pulse RX 580 8G.

Kasa olarak Corsair 270R almayı düşünüyorum ve GIGABYTE'ın anakartı çok hoş duruyor. MSI alırsam da daha yüksek performans alacağım. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte AB350'de Dual BIOS var, PCI Express x16 yuvaları daha fazla ve güçlendirilmiş, USB 3.1 Gen ve SATA portları daha fazla, ayrıca 2 tane USB 3.1 Gen 2 portu var, RGB Fusion ışıklandırma var ve son olarak bir sürü yazılım desteği var. Sonuç olarak Gigabyte alın.

Bunu nereden çıkardınız? MSI alınca daha yüksek performans mı almayı bekliyorsunuz? Saçmalık...
Daha çok performans alacağım derken? Daha çok FPS almayı mı planlıyorsun?
Bütçem kısıtlı olduğu için GIGABYTE alırsam ekran kartını PULSE modeline düşürmem gerekiyor. MSI alırsam NITRO+ alabiliyorum, saat hızı yüksek olduğu için FPS artacak.

Gigabyte AB350'de Dual BIOS var, PCI Express x16 yuvaları daha fazla ve güçlendirilmiş, USB 3.1 Gen ve SATA portları daha fazla, ayrıca 2 tane USB 3.1 Gen 2 portu var, RGB Fusion ışıklandırma var ve son olarak bir sürü yazılım desteği var. Sonuç olarak Gigabyte alın.
Hocam NITRO+ ve PULSE arasındaki fark hakkında ne düşünüyorsunuz? Saat hızı ve RGB aydınlatma için anakarttan kısmaya gerek var mı?

Hocam NITRO+ ve PULSE arasındaki fark hakkında ne düşünüyorsunuz? Saat hızı ve RGB aydınlatma için anakarttan kısmaya gerek var mı?
Nitro Pulse'nin biraz daha güçlendirilmiş halı, Nitro'da Dual BIOS ve RGB var, yazılım desteği ve saat hızı daha fazla. Bütçeniz kısıtlı ise Pulse modelini alın, saat hızına pek fazla takılmayın gözle görülür fark yaratmaz.
Sapphire RX580 Nitro+MSI B350M MORTAR =1763TL
Sapphire RX580 Nitro+Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 =1843TL
SAPPHIRE RX 580 Pulse+Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 =1726TL
Anlamadım nasıl, Gigabyte daha ucuz?
Mortar - 449 TL
Gigabyte - 410 TL
Yalnız arkadaşın bahsettiği anakart Gigabyte B350 (530tl), B350M değil.

Nitro Pulse'nin biraz daha güçlendirilmiş halı, Nitro'da Dual BIOS ve RGB var, yazılım desteği ve saat hızı daha fazla. Bütçeniz kısıtlı ise Pulse modelini alın, saat hızına pek fazla takılmayın gözle görülür fark yaratmaz.
Sapphire RX580 Nitro+MSI B350M MORTAR =1763TL
Sapphire RX580 Nitro+Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 =1843TL
SAPPHIRE RX 580 Pulse+Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 =1726TL
Teşekkürler hocam. O zaman PULSE + AB350-Gaming 3 alıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı