MSI B350M PRO-VD Plus anakarta RAM tavsiyesi

MulayimTers

Femtopat
Katılım
31 Aralık 2020
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geceniz esen bulsun dostlar, muhtemelen RAM esaslı 3. konumu oluşuyorum. Konu hakkında birtakım taşları oturtturamadığım için şüpheyle yaklaşım, affınıza sığınarak konu hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum.
MSI B350M PRO-VD Plus anakarta sahibim. Mevcut RAM'i satacağım ve anakartıma 2x8 GB olmak üzere 16 GB RAM alma düşüncesindeyim. Bu doğrultuda uyum ve performans yönünden eş zamanlı bir verim almak istiyorum. Aklımda bulunan ürünler:
XPG, 8gbx1 3000MHz Single DDR4 Red Gammix.
XPG, 8gbx1 3200MHz Single DDR4 Red Gammix.
Fiyat bağlamında oldukça mâkul fiyata sahip iki ürün. Bu üründen herhangi birini aldığımda anakartım ile performans kaybı yaşamadan kullanabilir miyim? RAM ve anakart arasında uyum var mıdır herhangi bir fikrim yok, bu konuda fikirlerinize ihtiyaç duydum.
Anakartın karşıladığı bir MHz değeri var, farkındayım fakat ürünler fiyat bağlamında oldukça uygun geldi. Düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Belirttiğim ürünün (RAM) piyasadaki fiyat bandını bilmediğim için bir bütçe belirtmedim. Sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket edeceğim.
 
Bir kereden alınacaksa 2x8GB şeklinde tek kutuda almanızda yarar var zira aynı model numarasına sahip farklı tarihlerde üretilmiş bellekler bile tutarsız çalışabiliyor.
Bunun haricinde Corsair öneririm, çünkü Global'de ömür boyu garantisi mevcut.
 
Bir kereden alınacaksa 2x8GB şeklinde tek kutuda almanızda yarar var zira aynı model numarasına sahip farklı tarihlerde üretilmiş bellekler bile tutarsız çalışabiliyor.
Bunun haricinde Corsair öneririm, çünkü Global'de ömür boyu garantisi mevcut.

Evet, 2x8GB şeklinde almayı planlıyorum. Alternatif olarak birkaç ürün sunabilir misiniz?
 
Satın almadan önce mutlaka fiyatları başka sitelerle karşılaştırın.
 
Satın almadan önce mutlaka fiyatları başka sitelerle karşılaştırın.

İlginiz ve önerileriniz için teşekkürlerimi sunarım efendim. Önerdiğiniz ürünlerinize istinaden sistemimde bir uyum sorun yaşar mıyım?
İzninizle, konu hakkında aklıma takılan bir soruyu daha size iletmek istiyorum.


Ve.

Konu metni içerisinde belirttiğim "Gammix D30 3000 MHz ve 3200" RAM hakkında ne düşünüyorsunuz? Fiyatı mâkul gözüküyor lâkin kalite hakkında bilgim olmadığı için yorumsuz kalıyorum. Patriot Viper serisinin uyumsuzluk problemi hakkında birkaç konu ve yoruma denk geldim. Konunun net bir biçimde şekillenebilmesi adına sorularımı size ilettim. Sorunlarımı aydınlatırsanız müteşekkir oluyorum.
 
RGB olması şart mı?
Bütçe nedir?

Hayır.
Tam bir bütçe belirtemem, düşük ve orta fiyat kuruna sahip ürünler olarak tasvir edebilirim.
Yine de bir fiyat belirtmem gerekirse, 600 belki de 700 olabilir.
Umûmî bir tabirle, F/P ürünleri tavsiye ederseniz müteşekkir olurum.
Fiyat bağlamında mâkul, performans olarak verimli bir ürün olması tâbii ki ilk tercihim olacaktır.
 



Buyrun : Ek olarak, G-skill Ripjaws RED model RAM'e sahibim çok güzel performans veriyor.
 



Buyurun: Ek olarak, G.Skill Ripjaws Red model RAM'e sahibim çok güzel performans veriyor.

Tavsiyeleriniz için teşekkürlerimi sunarım efendim. Kendim de G.Skill kullancısıyım, "Aegis" modeline sahibim. Fakat Aegis modeli hem piyasada yok hem de kalitesiz bir ürün. Bu sebeple değiştirmek istiyorum, bir yandan da 2x8GB RAM önerilerinde bulunurak, yükseltmek istedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı