MSI B350M PRO VD Plus anakartta RAM uyumu

Qahnariin

Centipat
Merhaba, benim MSI B350M PRO VD Plus anakartım var ve şu an 2400 MHz DDR 4 8 GB G.Skill Ripjaws RAM kullanmaktayım, işlemcim de Ryzen 5 2600.
2 Gün önce 2x8 3000 MHz Corsair RAM aldım ve sistemimle uyuşmadı; ekranıma görüntü gelmedi ve kasa aslında çalışıyordu, RAM'leri başka PC'de denedik onda çalıştı yani RAM'lerde bir sıkıntı yoktu.(RAM'ler ayrı ayrı tek slotta da denendi)
RAM'leri sistemime uymadığı için iadeye yolladım iadeyi alırlar mı bilmiyorum ama bir dahakine RAM'i uyumlu almam lazım bu yüzden yardıma ihtiyacım var.
Yaptığım araştırmalar neticesinde ürün numarası bu listede olan bir RAM almam gerektiğini anladım doğru ise. https://tr.msi.com/product/Anakart/support/B350M-PRO-VD-PLUS.html#support-mem-14

Bu listede 1 tane Corsair hariç TR'de satılık ya da saçma şekilde pahalı olmayan bir RAM bulamadım ben...İşin garip yanı 2.5 yıl önce Vatan'dan toplattığım bilgisayarımda şu anda takılı olan 2400 MHz DDR 4 8 GB G.Skill Ripjaws RAM'de destek listesinde değilmiş ve bu çalışırken yeni aldığım RAM'lerin çalışmamasını gerçekten anlamıyorum...Yardımcı olabilen varsa uyumlu olacak.
3000 MHz'lik fiyatı normal 16 GB RAM arıyorum(2x8)

XMP'yi manuel olarak kapatmadım ama yeni RAM taktığımda otomatik olarak kapanıyor sanırım şu anki RAM'imi tekrar taktığımda XMP'nin kapalı olduğunu fark ettim mesela hatalıysam düzeltin.BIOS pilini çıkarıp sıfırlamayı denemedim iadeden dönerse dediklerinizi deneyeceğim.
Arkadaşlar iadeye vermiş olduğum RAM iade oldu. Şu anda 3000 MHz DDR4 2x8 16 GB RAM aramaktayım, anakartımın destek listesinde bu RAM'in seri numarası var ama seri numarasının yanında versiyon vermiş ve aşağıda atacağım RAM'in versiyonu yazmıyor.
Bahsettiğim seri numarası:
CMK16GX4M2B3200C16R ver4.31
Bu durumda bu RAM'i alıp sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?
RAM
Arkadaşlar iadeye vermiş olduğum RAM iade oldu. Şu anda 3000 MHz DDR4 2x8 16 GB RAM aramaktayım, anakartımın destek listesinde bu RAM'in seri numarası var ama seri numarasının yanında versiyon vermiş ve aşağıda atacağım RAM'in versiyonu yazmıyor.
Bahsettiğim seri numarası:
CMK16GX4M2B3200C16R ver4.31
Bu durumda bu RAM'i alıp sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?
RAM

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı