Muhammed Oğuz
Megapat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, herkese sağlıklı günler dilerim. Sorunum şu; PC 4-5 gün boyunca kapalı kaldı. Bugün açma tuşuna bastım, kasaya güç geldi ama ne power switch ne de HDD ışığı yandı. Bunun haricinde ekrana görüntü de gelmiyor, PC kendini bir kez yeniden başlatıyor, ekranda No Signal yazıyor. Kasanın power butonu çalışıyor ama reset butonu çalışmıyor. İlgili kabloları (HDD LED, power switch, reset witch kabloları) kontrol ettim lakin bu kablolarda problem yok.
Anakartın üzerindeki Ez Debug LED CPU ışığı sürekli beyaz yanıyor. Denediğim çözümler; BIOS pilini söküp 3-5 dakika sonra tekrar takmak. CMOS Clear ile BIOS'u sıfırlamak. Çift modül RAM yerine tek modül ile çalıştırmak ve bilgisayardan gücü kesip, biraz güç tuşuna basmak suretiyle içerideki enerjiyi atmaya çalışmak. Tüm bunları denememe rağmen sonuç alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. PC özellikleri:
MSI B350M Pro-VDH
Ryzen 3 2200G
G.Skill Ripjaws 4 2x4 8GB 2800 MHz
MSI Armor RX570 4GB
Crucial 120GB SSD
High Power 500W
Cooler Master Masterbox Lite 5
Edit: Sorunu çözmeyi başardım. Şöyle; motherboard speaker acarılığıyla öten bip sesinden sorunun RAM'lerde olduğunu anladım. Maalesef RAM'ler A2-B2 slotlarında çalışmadı. A1-A2 slotlarına takarak bilgisayarı açmayı başardım. Zannımca B1-B2 portları yandı. Çünkü RAM'lerden birini B1 slotuna takınca da çalışmıyordu.
MSI B350M Pro-VDH
Ryzen 3 2200G
G.Skill Ripjaws 4 2x4 8GB 2800 MHz
MSI Armor RX570 4GB
Crucial 120GB SSD
High Power 500W
Cooler Master Masterbox Lite 5
Edit: Sorunu çözmeyi başardım. Şöyle; motherboard speaker acarılığıyla öten bip sesinden sorunun RAM'lerde olduğunu anladım. Maalesef RAM'ler A2-B2 slotlarında çalışmadı. A1-A2 slotlarına takarak bilgisayarı açmayı başardım. Zannımca B1-B2 portları yandı. Çünkü RAM'lerden birini B1 slotuna takınca da çalışmıyordu.
Son düzenleme: