MSI B360M Arka Plakayla Hizalanma Sorunu

paL

Decapat
Merhaba; MSI B360M BAZOOKA model anakart, arka plakasıyla hizaya girmiyor. Anakartın klavye soketinin üzerindeki parça ve arka plakanın çıkıntılarının neden olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz üzere klavye portunun üstünde metal bir parça var ve bu engel oluyor. Bu metal parça ne işe yarar? Ve bu metal parça varken nasıl hizaya getirebilirim? Yardım ederseniz sevinirim.
oXq8qq.jpg

Merhaba; MSI B360M BAZOOKA model anakart, arka plakasıyla hizaya girmiyor. Anakartın klavye soketinin üzerindeki parça ve arka plakanın çıkıntılarının neden olduğunu düşünüyorum. Aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz üzere klavye portunun üstünde metal bir parça var ve bu engel oluyor. Bu metal parça ne işe yarar? Ve bu metal parça varken nasıl hizaya getirebilirim? Yardım ederseniz sevinirim.
oXq8qq.jpg
O küçük metal parça arka plakanın topraklama'sını sağlıyor, hafif yay baskısı şeklinde temas sağlar. Plakadaki kayıklık nekadar ne yönde onuda gösterirsen kasa içinde yardımcı oluruz.

Her şey yolunda bir problem yok, biraz baskı uygulayarak takılıyor zaten ve portlar ile plaka arasında biraz boşluk kalır tamamen kapanmaz. Güle güle kullan. :)

Yardımın için teşekkür ederim dostum. Ancak bir sorunum daha var, bu şekilde taktıktan sonra anakartın sağ aşağısındaki 1 girişe vidayı takmaya çalıştığımda boşa dönüyor, farklı vidalar denedim olmadı. Diğer bütün girişleri sorunsuz vidaladım. Ne yapmalıyım?

Yardımın için teşekkür ederim dostum. Ancak bir sorunum daha var, bu şekilde taktıktan sonra anakartın sağ aşağısındaki 1 girişe vidayı takmaya çalıştığımda boşa dönüyor, farklı vidalar denedim olmadı. Diğer bütün girişleri sorunsuz vidaladım. Ne yapmalıyım?
Anakartı tutan vidadan bahsediyorsun sanırım o vidayı sıktığın yükselteçin dişi bozuk olabilir yenisi varsa değiştir.

Yükselteçlerin hepsini kullandım, ekstra yok maalesef. Bu şekilde kullanmak sorun yaratır mı? Anakart sağlam şekilde duruyor.
Sorun olmaz ama en kısa zamanda değiştirmen tavsiye ederim uzun kullanım sonucu anakart ısıdan dolayı yamulabiliyor. Birde bilgisayarı çalştırınca oyun oynamaktan fırsat bulamayıp erineceksin takmayacaksın 1hafta içinde takmassan bidaha takmazsın. :)

Anakartı söküp dediğiniz gibi bütün vidaları sıktım. Şimdi de anakartın 24 pin bağlantısında sorun yaşıyorum. Takmaya çalıştığımda arada fotoğraftaki gibi boşluk kalıyor ve klik sesi gelmiyor.
dvl33Q.jpg

Anakartı söküp dediğiniz gibi bütün vidaları sıktım. Şimdi de anakartın 24 pin bağlantısında sorun yaşıyorum. Takmaya çalıştığımda arada fotoğraftaki gibi boşluk kalıyor ve klik sesi gelmiyor.
dvl33Q.jpg
Öyle kolay geçmez klik seside duyamazsın, biraz zorlaman gerekiyor. Anakartı da bastırırken elinle destekle sıkı geçmesi gerekiyor zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı