MSI B450 GAMING Plus 3. nesil için BIOS güncelleme

kadirkaracaoglu

Centipat
B450 anakartımı yeni aldım. Sistemdeki tüm ürünleri sıfır aldım daha kurulum dahi yapmadım. Ryzen 5 3600 alacağım fakat duyumlarıma göre 3. nesil işlemci ile ilk BIOS güncellemesi yapılamıyormuş. Nasıl bir yol izlemem gerek? Anakartıma direkt en sonra BIOS güncellemesini mi atmalıyım yoksa sırayla tek tek güncellemelerimi atmalıyım ve nasıl yapabilirim 3. nesil işlemci ile? Bir el uzatırsanız sevinirim.

Video da nasıl yapıldığı var ama ayrıntı yok
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartın fabrika çıkış BIOS sürümü V10 eğer böyleyse şu anki güncel BIOS V19, direk V19 sürümü yüklersen anakart büyük ihtimalle açmayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yav videoyu falan izlemediğin ne kadar belli. Görüntü gelmesine falan gerek yok. Sen sadece içinde güncel BIOS olan USB'yi takıp düğmeye basacaksın. Anakart otomatik güncelleyecek.
Direk son güncel halini atacağım USB'ye dimi ayrıca USB'yi hangi biçimlendirme şeklinde seçeceğim?

USB Fat32 olacak, anakart üzerinde veya kullanma kılavuzunda işaretli olan USB portuna takman gerek. USB'deki BIOS dosyasının adını da MSI.ROM yap tabi önce. Sonra anakarttaki 24 pin ve işlemci güç girişini tak ve USB'yi takıp düğmeye bas. Işık sönene kadar bekle.

USB FAT32 olacak, anakart üzerinde veya kullanma kılavuzunda işaretli olan USB portuna takman gerek. USB'deki BIOS dosyasının adını da MSI. ROM yap tabii önce. Sonra anakarttaki 24 pin ve işlemci güç girişini tak ve USB'yi takıp düğmeye bas. Işık sönene kadar bekle.
Ben pek anlamıyorum hocam yardımın için sağ ol direk bana flasha atacağım. BIOS'un linkini veya direk dosya linkini atarsan çok iyi olur. Valla yanlış bir şey yapıpı anakartı ağlatmıyim diyorum.

En üstteki 7B86v1A BIOS'u indirip adını MSI.ROM olarak değiştirip Fat32 olan bir USB'ye atacaksın. Sonra anakarttaki işlemci ve 24 pin güç girişini takıp, USB'yi de kullanma kılavuzundaki BIOS Flash için kullanılan USB portuna (genelde dugmenin hemen yanındaki olur) takıp düğmeye basacaksın. Işık söndüğünde iş bitmiş demektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı