MSI B450 GAMING Plus CPU LED yanıyor

Makaleler
1
Yer
Antalya
Herkese merhabalar. Sistemi yazayım.
ASUS ROG STRIX RX580 8 GB top.
AMD Ryzen 5 2600.
MSI B450 GAMING Plus.
Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3000MHz CL16 RAM.
Corsair CX650 (2018 ver.) 650W 80+ Bronze PSU.
Samsung 860 EVO 250GB SATA SSD.
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM HDD.

Ekran kartını satışa koymuştum. Birisi almak istedi. Ekran kartını dışarıda görmek istiyordu. Bende evde değildim o sebepten babama söktürdüm kartı. Tabi telefonda anlatarak oldu fakat ekran kartı için anakartta bulunan mandal sıkışmıştı, ekran kartını sökerken bu mandal kırıldı. Sonra bu şahıs kartı almadı hem de hiçbir şey yazmadan. Sonra bilgisayarı kullanmak istediler bende nasıl takacaklarını söyledim. Görüntülü olarak taktırdım kartı aileme. Açma tuşuna bastıklarında kasa fanlar döndü fakat, klavye fare ve monitöre hiç tepki gelmedi. Ben ekran kartından kaynaklı diye düşündüm ilk olarak fakat anakartta CPU LED ışığının yandığını söylediler. Görüntülü olarak da teyit ettim. Çok saçma geldi bana bu durum hani ne olmuş olabilir diye düşündüm ama hiçbir şey gelmedi aklıma. Sistem tamamen sağlıklıydı ve hiçbir sorunu yoktu.
BIOS pilini söküp taktırdım, değişen bir şey olmadı.
RAM'lerden tekini çıkarıp başlattım, değişen bir şey olmadı.

Yasaklar perşembe akşamı başlayacak bildiğiniz üzere, yapabileceğim bir şey varsa lütfen en geç çarşambaya kadar bu işi çözüme kavuşturalım.

Görüntü almayacaksın zaten CPU LED hatasının kaynağını bulmak amaç.
Eğer sönerse ekran kartında ya da PCI'e slotunda sorun var demektir.
denettireceğim.
Görüntü almayacaksın zaten CPU LED hatasının kaynağını bulmak amaç.
Eğer sönerse ekran kartında ya da PCI'e slotunda sorun var demektir.
Hocam kartı tam takamamışlar. Ben taktım çalıştı sıkıntı yok fakat çok saçma bir durum var şuan.
Oyun oynarken 5-10 dakika geçmeden ekran gidiyor gpu fanlar tam devir dönüyor. CMOS sıfırlamadan sistem açılmıyor. Acaba fiziksel zarardan dolayı mı böyle bir durum mevcut yoksa ben 2 aylık birikmiş update leri tek seferde yaptığımdan dolayı bir sürücü veya yazılım çakışmasına bağlı bir şey mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı