MSI B450 GAMING Plus Max BIOS güncellemesi

UfukBarin

Femtopat
Merhabalar,

BIOS güncellemesi yapmaya çalışıyorum ama bir türlü M-Flash'a giriş yaptığımda FS sürücüsü içerisinde BIOS dosyasını göremiyorum. 2 ayrı flash disk ile de denedim bir türlü çözüme kavuşturamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Anakart modeli: MSI B450 GAMING Plus Max.

IMG_20200801_122316.jpg

Merhabalar,

BIOS güncellemesi yapmaya çalışıyorum ama bir türlü M-Flash'a giriş yaptığımda FS sürücüsü içerisinde BIOS dosyasını göremiyorum. 2 ayrı flash disk ile de denedim bir türlü çözüme kavuşturamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Anakart modeli: MSI B450 GAMING Plus Max.

Eki Görüntüle 628593

Hocam diskin içindeki her şeyi silip yani biçimlendirip yaptınız değil mi? Ve biçimlendirirken FAT32 seçtiniz mi?

Ek olarak biliyorsunuzdur zaten yine de başka arkadaşlar için söyleyeyim rardan çıkardığınız dosyayı biçimlendirdiğiniz diske koymanız gerek. Yani .rar değil içindeki dosya lazım.

Bir de anakartınızın MAX olmayan versiyonu mevcut, acaba eski serinin bios sürümünü mü indirdiniz?

20200801_125945.jpg

Son düzenleme:
Aynı anakarta sahibim ben güncellemeyi yaparken BIOS menüsünden değil de kartın USB flash back button özelliğini merak ettiğim için o şekilde yaptım ve problemsiz bir şekilde güncellendi. İstersen bir de o şekilde dene belki direkt sorunsuz bir şekilde yaparsın. Kolay gelsin.
Bende bu videoyu izleyerek yaptım.
Video :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam diskin içindeki her şeyi silip yani biçimlendirip yaptınız değil mi? Ve biçimlendirirken FAT32 seçtiniz mi?

Ek olarak biliyorsunuzdur zaten yine de başka arkadaşlar için söyleyeyim rardan çıkardığınız dosyayı biçimlendirdiğiniz diske koymanız gerek. Yani .rar değil içindeki dosya lazım.

Bir de anakartınızın MAX olmayan versiyonu mevcut, acaba eski serinin bios sürümünü mü indirdiniz?

Eki Görüntüle 628605
Biçimlendirmeyi FAT32 şeklinde yaptım. Dosyaları .rar şeklinde değil .rar dan çıkarıp flash disk e kopyalıyorum. MSI ın sitesinden direk anakart modelini girererek bios upgrade dosyasını indiriyorum.
Aynı anakarta sahibim ben güncellemeyi yaparken BIOS menüsünden değil de kartın USB flash back button özelliğini merak ettiğim için o şekilde yaptım ve problemsiz bir şekilde güncellendi. İstersen bir de o şekilde dene belki direkt sorunsuz bir şekilde yaparsın. Kolay gelsin.
Bende bu videoyu izleyerek yaptım.
Video :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Flashback+ özelliğini de denedim ama ışık yapıp yanıp sönüyor. Herhangi bir işlem yapmıyor.

İşlem yapıp yapmadığını nasıl anlıyorsun? Ben yaparken ekranda görüntü olmadığı için bir şey anlayamıyordum ortalama işleme başladıktan 10 dakika sonra pc açıldı ve kullanmaya başladım.

Yaklaşık olarak 30 dakika bekledim. Herhangi bir işlem olmadı.

Ya indirdiğiniz dosyayı flasa atarken yaptığınız bir eksiklik, yanlışlık var ya da flashı yanlış USB girişine taktınız. İmkanınız varsa farklı bir flash bellek ile deneyin bir de dosyayı sağlam eksiksiz indirdiğinizden emin olun. Benim aklıma bunlar geliyor.

Başlata msinfo32 yazdığınızda bios sürümünde ne gözüküyor? CPU-Z de gösterir.
BIOS Sürümü/Tarihi: American Megatrends Inc. 1.81, 16.05.2019 şeklinde görülmektedir.
Ya indirdiğiniz dosyayı flasa atarken yaptığınız bir eksiklik, yanlışlık var ya da flashı yanlış USB girişine taktınız. İmkanınız varsa farklı bir flash bellek ile deneyin bir de dosyayı sağlam eksiksiz indirdiğinizden emin olun. Benim aklıma bunlar geliyor.
2 adet flash bellek ile denedim. Bir flash bellek daha var onunla da deneyeyim. Port'un yanlış olma ihtimalinin olmadığından eminim.
Tekrar denedim ama yok 3 ayrı flash ile yapıyorum bide hiç birinde başarıya sağlayamadım

Son düzenleme:
BIOS Sürümü/Tarihi: American Megatrends Inc. 1.81, 16.05.2019 şeklinde görülmektedir.

16.05.2019 ise anakartı yeni aldınız o zaman, sanırım bu ilk bios sürümü yani anakartla birlikte yüklü gelen.

Büyük ihtimal dikkatlice bütün adımları yaptınız ancak ben yine de şu kısa rehberi atayım, belki de MSI.ROM olarak kaydetmediniz vs. Ama tüm adımları yaptıysanız, anakartın arızalı olma ihtimali geliyor aklıma. Ne kadar düşük de olsa. Anakart yeni değil mi?

forum.png

test.png

Kaynak: MSI BIOS Flashback+ Rehberi - Technopat

gizle.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı