Çözüldü MSI B450 Hatalı BIOS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
63
Değerli insanlar öncelikle hepinize selamlar,

Bu konuyu sanırım 4-5 ay önce Hackintosh konularında @claus hocamla, B360M PRO VD kullanırken yaşamıştım.

Bakınız:

Kara cuma indirimlerini bekleyip sistemimi yükselttim. Yukarıdaki hatayı sadece ekran kartını sökerek çözebiliyordum. Artık onu da yapamayacağım çünkü elimde fazladan bir tane yok ve Ryzen 5 3600'a yükselttim. Şu anki anakartım MSI B450 Tomahawk Max. Aynı sorun yine var, tekrardan bakınız:

Ben bu hatayı ne bu forumda ne de yabancı forumlarda yaşayanı gördüm. Aklıma gelen tek teori belki saçma olacak ama GPU BIOS'unun bozuk falan olması diye düşündüm?

İki anakartta da aynı sorun olduğundan ekran kartı hakkında yarın imkanım olursa Vatanbilgisayar'a uğrayıp iade veya değişim konusunda yardımcı olmalarını isteyeceğim, garantisi falan her şeyi var zaten. Ekran kartım MSI Armor RX580 8G.

Sizin fikirleriniz neler, ne yapmalıyım, bunu yaşayan var da ben mi bulamadım acaba?

@Recep Baltaş yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum,

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başlık ile içerik uyuşmuyor sanki, sorun Tomahawk'da değil gibi.

Haklısınız moderatör hata yapmış o konuda.
Herkese tekrardan selamlar. Dün Vatanbilgisayara gittiğimde sorunun ekran kartından olduğunu sanmıştım, oradaki eleman da ekran kartını bırakmamı istedi servise falan göndereceklerdi, 15 gün sürer demişti. Bir diğer tanıdığım BIOS Update yap dedi, Live Update ile yaptım. 3.0'dan 3.5'e yükselttim ve sorun düzeldi. BIOS Update yaparken sorumluluk sizlere ait, gerçi Tomahawk Max'da sanırım brick olursa Flash BIOS ile düzeltilebiliyor.

2133 MHz çalışan belleklerimi XMP açarak 3600'e çektim, ısındığı için CPB kapat önerilerine uyup kapattım. Oyunda falan deneyeceğim, şu anda baya serin ve öncekine göre daha az voltaj gözüküyor. Bunun tabii ki BIOS Update ile de alakası olabilir.

Moderatörler çözüldü olarak konuyu kapatabilir, teşekkür ederim yardım etmeye çalışan herkese.
@tristessehivernale Benzer sorunla ilgili 1-2 konum var benimde. Bios birbirine giriyor, kullanılmaz hale geliyor. Sonuçta reset atıp biosa girmeden windowsa geçmem gerekiyor. Anakartta işlevsel herhangi bir sıkıntım yok sadece biosa giremiyorum. Çok sinir bozucu bir olay. Dün konuştuk biraz bakabilirsin.

@tristessehivernale Farklı ekran kartı takıp denediğinizde düzgün çalıştığını mı söylediniz ben mi yanlış anladım ? Böyleyse bile denemeye değer açıkçası hiçbir çözüm bulamadım ben...

Bendede tomahawk Max var 3700x ile kullaniyorum. Onboard ekran kartını kullanamıyorum. Ekran kartını çıkarmama rağmen.

Bendede Tomahawk Max var, 3700x ile kullaniyorum. Onboard ekran kartını kullanamıyorum. Ekran kartını çıkarmama rağmen.
Çünkü O/B ekran kartın yok neyi kullanacak? Farklı harici ekran kartı takmadıkça görüntü alamazsın veya işlemci değiştirmedikçe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…