MSI B450 Pro CPU ışığı yanıp sönüyor

MichealScofield

Kilopat
Arkadaşlar MSI B450 Pro M.2-Max anakartına sahibim. Bugün yeni bir soğutucu taktım işlemcim için. Termal macun vs. yeniledim. PC'yi açma tuşuna basınca CPU ışığının yandığını gördüm. Bilgisayarı kapatınca RAM'in tam oturmadığını fark edip tekrar taktım. Şimdi bilgisayarı açınca sorunsuz açılıyor ancak açılırken CPU ışığı hemen yanıp sönüyor. Sebebi nedir?
(Daha önceden de olabilir ancak yeni fark ettim.)
Bir yerde okuduğuma göre; bilgisayar açılırken donanım kontrolü yaptığı için normaldir, denmiş.

Sadece CPU ışığı mı yanıyor? Bende CPU, DRAM ve BOOT sırasıyla kırmızı yanıyor ve normal bir şekilde açılıyor bilgisayar.

Evet kontrol amaçlı. Hangi LED yanıyorsa o sırada o bileşen kontrol ediliyor, testten geçerse diğerine geçiyor. Bir sıkıntı olursa sizin başınıza geldiği gibi yanıyor ve orada kalıyor.

Tüm parçalar testten geçerse görüntü geliyor.

EZ Debug LED'ler:

Hocam heralde cpu ve dram yanıyor. Ayrıca bendekiler beyaz yanıyor

Renkler anakarttan anakarta değişiyor, sizinki beyaz olabilir. Önemli olan o ışığın sürekli yanmaması, kontrol yapıyor gibi bir sıra varsa normal süreci gerçekleştiriyordur.

Renkler anakarttan anakarta değişiyor, sizinki beyaz olabilir. Önemli olan o ışığın sürekli yanmaması, kontrol yapıyor gibi bir sıra varsa normal süreci gerçekleştiriyordur.
Hocam tekrar gözlemledim. Önce CPU yanıp sönüyor sonra DRAM yanıp sönüyor ve sistem açılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…