Çözüldü MSI B450 Pro M.2 Max EZ Debug DRAM LED yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fatih Özmen

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Diğer teknik destek konularındaki her şeyi yapmama rağmen görüntü gelmiyor ve DRAM LED yanıyor. Bu sorun olmadan önce bilgisayara hava üfleterek temizliyordum. Ekran kartımın ve işlemcimin termal macununu yeniledim. RAM'leri de söktüm ve hava tuttum tozdan dolayı.
Tekrar topladığımda bu hata ile karşılaştım. Şu ana kadar yaptıklarım:

RAM'leri silgi ile silme, slotlar arasında değiştirme (tüm kombinasyonlar ile), tek RAM ile deneme (iki RAM'e de yaptım ve slot değiştirdim sürekli)

BIOS pilini söküp 10dk bekleyip geri takmak.

Jbat 1'den CMOS temizleme.

PC açıkken JBAT1 CMOS temizleme.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Not: Daha önce temizlerken RAM'leri söküp taktığımda RAM'lerden birini görmüyordu sistem. RAM'lerin yerlerini değiştirerek çözmüştüm geçmişte 2 kere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart RAM yuvası veya işlemci soketi, pinleri kaynaklı da olabiliyor.

Sanırım RAM slotlarında sıkıntı var. En iyisi garantiye göndermek. Garanti sonrası çözülür ise konuyu güncellerim.

Ses kartının bulunduğu kısımdaki kapasitörlerden biri yamuktu. Onu değiştirip yolladılar. RAM slotlarında bir sorun bulamamışlar ama sistem açılıyor. Herhalde o yamuk şey kısa devre yaptırıyordu.
İşlemci pinlerini kontrol ettim. Nokta nokta termal macun parçaları vardı en kenar kısımlarda. Diş fırçasıyla narince temizledim. Şu an sorun yok gibi. Sistem çalışıyor.

Sanırım RAM slotlarında sıkıntı var. En iyisi garantiye göndermek. Garanti sonrası çözülür ise konuyu güncellerim.

Ses kartının bulunduğu kısımdaki kapasitörlerden biri yamuktu. Onu değiştirip yolladılar. RAM slotlarında bir sorun bulamamışlar ama sistem açılıyor. Herhalde o yamuk şey kısa devre yaptırıyordu.
İşlemci pinlerini kontrol ettim. Nokta nokta termal macun parçaları vardı en kenar kısımlarda. Diş fırçasıyla narince temizledim. Şu an sorun yok gibi. Sistem çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…