MSI B450 Tomahawk Max için ekstra RAM takviyesi önerisi

Alpaslan Türker

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar;

şu anki sistemimde, MSI B450 Tomahawk Max anakartımda G.Skill ripjawsv 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 RAM (F4-3200C16S-8gvkb) 2 adet mevcut yani toplamda 16 GB'tır. Ben bu sistemimi 32 GB'a yükseltmek istiyorum. Aynı RAM'lerden 2 adet daha aldığımda herhangi bir sorun yaşar mıyım? Yani bu söylemiş olduğum RAM'lerle birlikte 4 adet olmuş olacak. Ya da şu anki sistemimde olan RAM'le aynı değerlere sahip farklı bir marka 2 X 8 GB alsam bir problem yaşar mıyım?

Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler

Birebir aynı model/marka RAM almadığınız sürece sorun yaşamayacağınızın garantisi yoktur.
Takarsınız, sistem çalışır. Hiç beklemediğiniz zamanlarda bsod yersiniz, sistem kilitlenir vs.

Anladım. Bu sisteme aynı marka ve model 16 GB Single RAM taktığımda bir problem olur mu? Anakarta takılı olan RAM'lerin aynı MHz, CL değerlerine sahip olması gerektiğini biliyorum. Anlatmak istediğim şu örnek verecek olursam;

Sistemin şu anki durumu 1. slot 8 GB 2. slot boş 3.slot 8 GB 4. slot boş
Aklımdaki ise tüm slotları aynı marka model 8 GB RAM ile doldurmak ve toplamda 32 GB RAM'e ulaşmak. Bu sorun çıkarmazsa yeterlidir.

Anladım. Bu sisteme aynı marka ve model 16 GB Single RAM taktığımda bir problem olur mu? Anakarta takılı olan RAM'lerin aynı MHz, CL değerlerine sahip olması gerektiğini biliyorum. Anlatmak istediğim şu örnek verecek olursam;

Sistemin şu anki durumu 1. slot 8 GB 2. slot boş 3.slot 8 GB 4. slot boş
Aklımdaki ise tüm slotları aynı marka model 8 GB RAM ile doldurmak ve toplamda 32 GB RAM'e ulaşmak. Bu sorun çıkarmazsa yeterlidir.
Boş slotlara F4-3200C16S-8gvkb yazdığınız kodlu ramlerden 2 tane daha alıp takarsanız bir sorun yaşamazsınız.

"Ya da şu anki sistemimde olan RAM'le aynı değerlere sahip farklı bir marka 2 X 8 GB alsam bir problem yaşar mıyım?"
Diye sorduğunuz için yukarıdaki uyarıyı yapmıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı