MSI B450 Tomahawk Max M.2 NVMe SSD destekliyor mu?

@KARA57 Anakartınıza dilediğiniz gibi NVME M.2 takabilirsiniz. O anakarta M.2 SSD taktığınızda, 6 sata portunuzdan 5. ve 6. sata portları devre dışı kalacaktır. Onun dışındaki 4 sata portunuza istediğiniz SATA SSD ve HDD'yi bağlayabilirsiniz.

İndirimlerde yeni sisteme geçtim, parçaların bı cogu geldı anakart kaldı bır tek. Şimdi araştırırken fark ettim anakart olarak.

MSI B450 Tomahawk Max tercih ettim son olarak da Corsair 480GB force MP510 NVMe M.2 SSD aldım fakat anakartın NVMe destekleyıp desteklemedığine de bakmadım acıkcası. Bır de M.2 SSD falan takınca HDD calısmıyormus anakartta falan demısler onu da anlamadım duruma gore SSD ıade edeceğim. Normal bı SSD alacağım kısacası bu anakartta bu SSD calısır mı? Yanında 500GB HDD'de olacak.
iyi günler. nerden Aldınız anakartınızı bende almak istiyorum da. önerir misiniz. vatandan alıcam denizlide var gösterio sizce?

iyi günler. nerden Aldınız anakartınızı bende almak istiyorum da. önerir misiniz. vatandan alıcam denizlide var gösterio sizce?

Ben de kullanıyorum. B450 anakartlar içinde en başarılı anakart diyebilirim. Kesinlikle ısınma vb bir sorunu yok. Ryzen 5 3600'den tut, 3950X'e kadar tüm işlemcileri çalıştırabilirsin. Hatta VRM ve Mosfetleri çok kaliteli olduğundan seneye çıkacak 4000 serilerini bile çalıştırabilir.

Eğer bütçeniz güzel bir X570 anakart almaya yetmiyorsa(ki tavsiye etmem yakında AMD soket değişecek), alabileceğiniz en güzel anakartlardan birisi MSI B450 Tomahawk MAX'dir. Özellikle Ryzen 5 3600 ve Ryzen 7 3700X ile mükemmel bir çift oluyorlar.

Buradan VRM sıcaklık değerleri ve stabilitesine bakabilirsin. Asus ve Gigabyte'ın B450 anakartları çok kötü bu konuda, Tomahawk adı gibi bombalamış resmen :D Eğer piyasada Tomahawk bulamazsan MSI Gaming Pro Carbon AC'de alabilirsin, VRM kalitesi Tomahawk kadar olmasa da ona yakın ve güzel bir anakarttır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bende 2 tane 500GB HDD 1 tane 240GB SSD 1 tane de M2 SSD alacağım Sata SSD olduğu için sistemde sorun yaratır mı?
@KARA57 Anakartınıza dilediğiniz gibi NVME M.2 takabilirsiniz. O anakarta M.2 SSD taktığınızda, 6 sata portunuzdan 5. ve 6. sata portları devre dışı kalacaktır. Onun dışındaki 4 sata portunuza istediğiniz SATA SSD ve HDD'yi bağlayabilirsiniz.
M2 SSD slotu yok ben bulamadım nerede?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı