MSI B450M-A PRO MAX BIOS ayarları nasıl olmalıdır?

cengoover

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek
MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 2x
MSI GeForce RTX 4060 GAMING X NV EDITION 8GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı
MSI 500GB SPATIUM M450 Gen4x4 M.2 2280 SSD (3600MB Okuma / 2300MB Yazma)
Meslek
İdari Müdür
Dostlar herkese merhaba,

Daha önce de bunun ile ilgili bir konu açmıştım. BIOS biraz kurcalayıp sanırım birkaç ayarını bozdum. Sorun değil fabrika ayarlarına geri döndürürüm amacım öğrenmek. Oyunlarda DirectX 12 açınca FPS saçmalıyor. İlk olarak bunu nasıl çözeriz? Bir de masaüstündeyken veya tarayıcıda dolaşırken sanki fazla fan sesi geliyor. İlgili görselleri aşağıya bırakıyorum.

Sistemim:
  • Ekran kartı: MSI RTX 4060 GAMING X NV 8G
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Anakart: MSI B450M-A PRO MAX
  • RAM: F4-3200C16S-8GVKB 2x

1707153241825.png

1707153227698.png

1707153212292.png

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta olmazsa olmaz ReSize BAR ve XMP ayarları var. Bunların açık olması lazım performans için. Onun dışındaki ayarlar ileri seviye kullanıcı ayarları. Çok kurcalanmaya değer bir şey yok undervolt dışında.

Oyunlarda nasıl bir sapıtma oluyor DX12 de?

BIOS'ta olmazsa olmaz ReSize BAR ve XMP ayarları var. Bunların açık olması lazım performans için. Onun dışındaki ayarlar ileri seviye kullanıcı ayarları. Çok kurcalanmaya değer bir şey yok undervolt dışında.

Oyunlarda nasıl bir sapıtma oluyor DX12 de?

Ani FPS düşüklükleri donmalar takılıyor sanki. Bar ve XMP demişken xmp açık olması lazım PC'yi rolanti halinde yorarmı bu süreç. (xmp açık buarada bar ne bilmiyorum)

XMP, RAM'lerin kilidini açıyor diyebiliriz. Olması gereken hızda çalışıyorlar. Sistemi yormaz.

ReSize BAR ise işlemcinin ekran kartına tam erişmesini sağlıyor. Böylece performans artıyor. Açmanı öneririm. Smart Access Memory diye de geçebilir BIOS'ta.

XMP, RAM'lerin kilidini açıyor diyebiliriz. Olması gereken hızda çalışıyorlar. Sistemi yormaz.

ReSize BAR ise işlemcinin ekran kartına tam erişmesini sağlıyor. Böylece performans artıyor. Açmanı öneririm. Smart Access Memory diye de geçebilir BIOS'ta.
teşekkürler yapmayı deneyeceğim bilgi veririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı