MSI B450M A Pro Max sürücü güncelleme

Atlas0120

Centipat
Arkadaşlar birkaç sorum olacak çok araştırdım bulamıyorum. Lütfen sorularımı iyi bilen biri açıklayıcı bir şekilde yani ayrıntılı anlatırsa işime yarar yoksa "bence şöyledir, böyle olabilir gibi şeyler yazıp yorumlar yapmayın.

Bir dünya para verdiğimiz ve en iyisinden aldığımız ürünlerde altı üstü bir sürücü problemi yaşamaktan çok sıkıldım. Bunları biri yazarsa ya da YouTube'da ayrıntılı video yaparsa herkese çok yarar diye düşünüyorum.

1- Mesela örnek veriyorum, MSI B450M A Pro Max anakartım var. Bunun driverleri MSI sitesinde mevcut 5 tane sürücü gösteriyor. Hepsini indiriyorum ayıklıyorum 2 tanesinde yazılar, kodlar dolu birkaç belge gibi bir şeyler çıkıyor ama setup yok. Şimdi bunlar nedir, neye yarar? Madem yüklenmiyor neden MSI sitesinde bunlar?
2- Bazı driverları kuruyorum fakat sizde daha iyi ve güncel sürücü zaten yüklü diyor. Bu yazan doğru mu? Yoksa hata yapma ihtimali var mı? Biz gene de indirdiğimiz sürücüyü kuralım mı? Araştırmaya gerek var mı?
3- Anakart modelimi yazdım. Bunun sürücülerini MSI resmi sitesinden indiriyorum, bir tanesini yüklerken hata veriyor ve sorunla karşılaşıldı deyip yüklemeyi kesiyor. Madem hatalı bu sürücü MSI neden sitede bunu tutuyor. Her formatta tekrar indiriyorum ama hep aynı hata var. Bu hata Windows'un bu sürücüyü daha önceden güncellemiş olmasından mı kaynaklanıyor?
4- İşlemcim AMD 3600X driverını AMD sitesinden aldım. 132 MB boyutunda bir sürücü veriyor. Yükledim aygıt yöneticisinde sürücü tarihi 2009 görünüyor. AMD sitesinde 2019 görünüyor bu nasıl oluyor?

• Doğru dosyayı indiriyorsunuz. Setup olmaması normal. Çünkü o dosyalar flash belleklere yazılarak güncellenir. Daha detaylı video atıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• Windows Update genelde en güncel sürümü kurar. Sizin yapmanız gereken sadece ekran kartı sürücüsünü, çipset sürücüsünü ve BIOS sürümünü kendi sitesinden indirmek. Bunların linkini bırakıyorum.
Ekran kartı sürücü siteleri:

Çipset sürücü siteleri:

İşlemci Intel ise:

İşlemci AMD ise:

Ses sürücün:

BIOS için anakart siten:

• Üste belirttiklerimi anakart sitesinden indirmeni önermem. Çünkü eski sürümler olur çoğu zaman anakart sitelerinde.
  • İşlemcinin sürücüsü olmaz. Sadece çipset sürücüsü olur onun için üstte link verdim.

Bu videoları izledim yardımın için saol ama ben BIOS güncellemesi demedim. BIOS güncellemesinin ne olduğunu biliyorum.
Anakart için sürücü veriyor dedim. 5 tane veriyor 2 tanesi boş dosya dedim.
O sürürücüleri bulabiliyorum yüklenen sürücülerle sorunum yok. Recep Baltaş toplama PC sonra neler yapılmalı videosunda bunları anlatıyor zaten atayım videoyu sana. Ben başka şeyler soruyorum bak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı