Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Fakat aldığım RAM'ler sadece 2133 MHz çalışıyor. XMP aktif ettim olmadı. Memory Try It aktif ettim olmadı. RAM'ler doğru şekilde takılı tüm frekansları tek tek denedim. Sonuç sıfır BIOS güncel sorun ne olabilir ?
Sistem Bilgisi
MSI B450M Bazooka V2
AMD Ryzen 5 3600
GSKILL Trident Z RGB DDR4-3600MHz CL18-22-22-42 1.35V 16GB (2x8GB)
Memory overclocking fail hatası veriyor. Manuel olarak DRAM voltajını 1.35v ayarladım olmadı. Memory Try It ile 3466 MHz 1.40v ayarlandı genede olmadı farklı bir sorun var çözemedim. Acaba yeni bios güncellemesimi beklemeliyim. Bu işte uzman olan biri varsa yardımcı olursa sevinirim. 3600 MHz RAM aldık. Anakartım 3466 MHz destekliyor. En azından 3200 MHz işimi görecektir. Çok bişey istemiyorum.
Maksimum desteklediği hız ile pek alakası yok, 4000 MHz üzeri çalıştırabilir o anakart. Aşağıdaki ayarları elle girer misin? Daha sonra XMP açıp tekrar denersin. İşe yaramazsa anakartta veya RAM'lerde problem olabilir. RAM'leri farklı bir anakartta denersin, orada da çalışmazsa RAM'lerde problem vardır. Çalışırlarsa senin anakartta problem vardır.
Anakartı 549 TL RAM ise 659 TL indirimden aldım. Ucuza geldi bahsetmiş olduğunuz anakartları gördüm. Fakat bütçeden dolayı bu anakartı almak zorunda kaldım. Elimizdekilerle bişeyler yapabilirsek yapacağım olmuyorsada yapacak bişey yok önümüze ne konduysa onu yiyecez 2133 MHz sıkıntı yaratmıyor. Ama insan 3600 MHz RAM almışken en azından 3000 MHz kullanmak istiyor.
Maksimum desteklediği hız ile pek alakası yok, 4000 MHz üzeri çalıştırabilir o anakart. Aşağıdaki ayarları elle girer misin? Daha sonra XMP açıp tekrar denersin. İşe yaramazsa anakartta veya RAM'lerde problem olabilir. RAM'leri farklı bir anakartta dene orada da çalışmazsa RAM'lerde problem vardır. Çalışırlarsa senin anakartta problem vardır.