Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dediğinizi yaptım bilgisayar açılmadı bios sıfırladım. Diğer bilgisayarımda bulunan MSI A320 gaming pro anakartıma ram taktım orda sorunsuz 3200 MHz oluyor. Anakart maksimum 3200 MHz desteklediği için en fazla onu deneyebildim. Şimdi bazooka V2 arızalımı oluyor bu durumda ?
En son bios yüklü zaten
Anakart ve RAM iade etsem mi acaba yoksa sadece anakartımı iade ediyim. Ben farklı bişeyde düşündüm. B450 anakart ryzen 5 3600 uyumlu değil normalde bios güncellemesi ile uyumlu hale geliyor. Acaba bios güncellemesi bazı şeyleri kırpıyor olabilirmi ?
Maalesef benim önerebileceğim başka bir şey yok. Sistemini yeni aldığın için teknik servise gönderebilirsin veya çevrenden 3000/3200 CL 15/16 değerlerine sahip bir ram bulup tek başına takarsın. Stabilite testlerini yaparsın. Bu sefer sorunsuz bir şekilde olması gerektiği değerlerde çalışıyorsa bu ramin aynısından alıp dual ram yapabilirsin. Elindeki ramleri iade alırlarsa iade edersin, almazlarsa ikinci elde satabilirsin. En azından zarardan kar edersin. Şimdi gidip sıfırdan bir ram alırsın. Onu takarsın, bu sefer onu da olması gerektiğinden düşük bir değerde çalıştırabilir anakart. Gereksiz iki kat masraf yapmış olursun. Veya bir süre daha BIOS güncellemesi için beklersin. Aklıma gelenler sadece bunlar.
Valla hiç sormayın ucuz etin yahnisi yavan olur demiş atalarımız itopyadan aldım ürünleri iade için sürem var. RAM'lerde sorun yok gibi diğer anakartımda 3200 MHz çalıştı. Bu anakartta sorun var galiba benim şahsi görüşüm ryzen 3000 serisi için bios güncellemesi yayınladılar ama anakartın bazı özellikleri kırpıldı gibi geliyor bana belki ilerleyen zamanlarda bu durum için bios yayınlanabilir. İtopya ile iletişime geçtim bakalım onlarda çözemezse iade eder üstüne para koyup doğru dürüst bir anakart alırız. İçimdende B450 bir anakarta 700-800 TL vermek gelmiyor. Az daha param olsa hiç düşünmeden X570 alır geçerim. Beni bu duruma düşüren bütçenin kısıtlı olmasıdır.
Merhaba arkadaşlar farklı bir ram denedim Bazooka V2 anakartta xmp açmadım 2400 MHz çalışıyor. Sanırım bu normal bişey çünkü bu RAM base frekansı 2400 MHz