MSI B450M GAMING plus anakarta PCI-e Wi-Fi adaptörü takabilir miyim?

OrhanBey

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,
Başlıkta da belirttiğim üzere MSI B450M GAMING Plus Micro ITX anakarta sahibim. Anakartın üzerinde MSI RTX 2060 Gaming ve Ryzen 5 2600X işlemci takılı. Evimdeki düzenden dolayı kasaya kablo çekemiyorum ve şu an elimde olan 6 yıllık TP-Link TL-WN722N adaptör sıkıntı yapmaya başladı. Daha iyi performans alacağıma inandığımdan PCI-e bir Wi-Fi adaptörüne geçiş yapmak istiyorum fakat anakartımın üzerinde RTX 2060 takılıyken bunu yapmam mümkün mü emin değilim. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Anakarta baktığımda RTX 2060 diğer portları işgal ediyor gibi gözüküyor fakat aklıma PCI uzatma kabloları geldi. Böyle bir çözüm kullanmak mantıklı olur mu? Sistemime PCI-e Wi-Fi adaptörü takabilir miyim? USB adaptörden bir farkı olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, son olarak eğer PCI Wi-Fi adaptörü kullanmam mümkün değilse Online oyun oynayan biri olduğumu da göz önünde bulundurarak USB bir Wi-Fi adaptörü önerebilirseniz çok memnun olurum. Eğer mümkünse PCI önerilerinizi de eksik etmeyin. :)

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Merhaba, uzun süre ASUS N-14 kullandım ve performansından da memnun kaldım. USB kablosunu takarak ve yazılımı yükleyerek direkt çalışıyor.

Kasa içinde ekran kartınız fazlaca yer işgal etmiyor ise PCI-e kart da kullanabilirsiniz.
Modeme olan uzaklığı da hesaba katınız ve tavsiye alınız.

Extender ile pci wifi kartı takabilirsin ama oyun için istiyorsan kesinlikle wifi tavsiye edilmez. Competitive oyunlar oynayacaksan ethernet çekmen şart.

Merhaba, uzun süre ASUS N-14 kullandım ve performansından da memnun kaldım. USB kablosunu takarak ve yazılımı yükleyerek direkt çalışıyor.

Kasa içinde ekran kartınız fazlaca yer işgal etmiyor ise PCI-e kart da kullanabilirsiniz.
Modeme olan uzaklığı da hesaba katınız ve tavsiye alınız.

Kasam mid-tower dolayısıyla kasa içerisinde herhangi bir alan sıkıntısı yok fakat anakart üzerindeki portlar ekran kartı tarafından kapatılıyor sanırım rtx 2060 çift slotluk bir ekran kartı. Ben de tam olarak emin olamıyorum sadece bakarak o yüzden danışmak istedim. Ürün tavsiyeleri için de teşekkür ederim.
Extender ile pci wifi kartı takabilirsin ama oyun için istiyorsan kesinlikle wifi tavsiye edilmez. Competitive oyunlar oynayacaksan ethernet çekmen şart.
extender herhangi bir performans kaybına neden olur mu? Ethernet kablosu çekmeye müsait değilim ne yazık ki yoksa o seçenek hem daha ucuz hem de daha iyi performans alacağım.

Extender ile PCI Wi-Fi kartı takabilirsin ama oyun için istiyorsan kesinlikle Wi-Fi tavsiye edilmez. Competitive oyunlar oynayacaksan ethernet çekmen şart.

Merhaba, arkadaş haklı oyun için en iyisi modemden bilgisayara internet kablosu çekmek olacaktır. En iyi, stabil internet bu şekilde sağlanır. Wi-Fi'de malum mesafeye göre %10-40 arası hız kaybı yaşanabilir.

Merhaba, arkadaş haklı oyun için en iyisi modemden bilgisayara internet kablosu çekmek olacaktır. En iyi, stabil internet bu şekilde sağlanır. Wi-Fi'de malum mesafeye göre %10-40 arası hız kaybı yaşanabilir.
Hız kaybından daha önemlisi, pingdeki dalgalanmayı çözemezsiniz. Saçma sapan bir şeyden dolayı paketlerde kayıp olabilir, gecikme artabilir. Anlık olarak yüksek ping görebilirsiniz. Oyun keyfini tamamen baltalayan bir durum wifi kullanmak. Bir kez ethernete geçtiğinizde net bir şekilde ne kadar daha iyi olduğunu anlarsınız.

Kasam mid-tower dolayısıyla kasa içerisinde herhangi bir alan sıkıntısı yok fakat anakart üzerindeki portlar ekran kartı tarafından kapatılıyor sanırım rtx 2060 çift slotluk bir ekran kartı. Ben de tam olarak emin olamıyorum sadece bakarak o yüzden danışmak istedim. Ürün tavsiyeleri için de teşekkür ederim.

extender herhangi bir performans kaybına neden olur mu? Ethernet kablosu çekmeye müsait değilim ne yazık ki yoksa o seçenek hem daha ucuz hem de daha iyi performans alacağım.

Extenderin herhangi bir performans kaybına sebep olacağını sanmıyorum. Alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı