MSI B450M Mortar anakart XPG Spectrix S40G SSD'yi görmüyor

yyigitsoy

Centipat
MSI B450M Mortar Max anakartıma bir türlü NVMe M.2 SSD'yi tanıtamadım. Tanıtmaya çalıştığım ürün XPG Spectrix S40G, Anakart üzerinde 2 adet slot var fakat her 2 Slot'u da denememe rağmen bir türlü sonuç alamadım. M.2 üzerindeki RGB LED yanıyor fakat BIOS'a girdiğimde hiçbir şekilde donanımı göremiyorum, aygıt yöneticisinde de görünmüyor. Ürün ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüp satın aldığım firmaya gönderim fakat satıcı ürünü test edip herhangi bir problem olmadığını söyledi.

Merhaba,
SSD'yi başka bir sistemde deneme şansınız var mı? Bir de öyle deneyin.
Bir de başlat/ara/ sabit disk bölümü oluşturma ve biçimlendirme menüsünde SSD gözüküyor mu?
Anakart kitapçığına göz atmanızı öneririm. Genelde M.2 takıldığı zaman SATA portları devre dışı kalabiliyor.

Evet arkadaşın dediğine katılıyorum bazı SATA girişleri devre dışı kalabiliyor.

Kitapçığı okudum hocam, sadece PCİ yuvasının bir tanesi kullanılamıyor, SATA portları için böyle bir durum söz konusu değil fakat ben yine bu portlardaki SSD ve HDD'yi çıkarıp denedim, sonuç aynı malesef görmüyor!

Malesef hocam sabit disk bölümünde de hiçbir şekilde görünmüyor.

M.2 slotu boş olsun. SATA girişlerini de çıkart. BIOS'a default çekip, kaydet ve çık. Daha sonra ilk olarak M.2'yi tak. Daha sonra SATA'ları yerleştir. Sonra kontrol et.

Denedim hocam onu da yaptım malesef M.2 görünmüyor.
Anakartında veya SSD'de problem olabilir.

Her iki ürünü de sıfır aldım, M.2'yi aldığım firmaya gönderdim, test edip ürün ile ilgili herhangi bir problem olmadığını, ürünün sorunsuz bir şekilde çalıştığını söylediler ve ürünü geri gönderdiler.

Bios güncel değilse güncelleyerek deneyebilirsin daha önce benzer sorunlar gördüm.

Valla kardeş bende aynısından kullanıyorum. ASUS B350 kartıma taktım direkt çalıştı. SSD'de sıkıntı yoksa anakartta var o zaman o da sıfır diyorsun. Binde bir insanın başına gelebiliyor böyle şeyler. Anakartı aldığın yer ile temasa geç bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…