MSI B450M Mortar Max vs. B450 GAMING Plus Max vs. B450 Aorus Pro vs. ASUS B550M-A/CSM

• Konuyu başlatan RPM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 3.446

Hangi anakart daha iyi? (Ryzen 7 3700x işlemci ile kullanılacak)

• Oy verenlerin toplamı
    29
Ekosistem aynı markanın ürünleri ile kurulan sistem diyebiliriz kaba tabiri ile.

MSI kasa, MSI anakart ve ekran kartı olursa bütün RGB ışıklandırmaları tek bir yerden kontrol edebileceğiniz gibi aynı markanın ürünü oluyor hepsi.

B550-A PRO çok güzel gider sana ya da B550M PRO VDH Wi-Fi.

Anakartım eğer indirimde güzel bir B550 bulamazsam TUF B450 PRO s olacak.
Kasam MSI Mag Forge olacak.
Ekran kartı galax/msi 2070 Super veya Palit RTX 3070 olacak.

O zaman size hayırlı olsun diyelim.

@JusTaUseR her zaman söylerim, marka değil model karşılaştırılmalı.

B450 için bakalım mesela.
Mesela ASUS Prime serisinde M-K ve M-A alınmaz iken Plus alınabilir. TUF serisinde keza Plus değil Pro alınabilir. ROG serisine alternatif ve çok daha iyiler var, o yüzden önermem mesela.

Gigabyte Aorus ATX modellerde ısınma problemleri oluyordu. Mesela mATX olan Aorus M de yok. Ya da en çok satılan S2H, DS3H gibi modellerde de sorun yok.

Marka yerine model yazalım lütfen.

O zaman size hayırlı olsun diyelim.

@JusTaUseR her zaman söylerim, marka değil model karşılaştırılmalı.

B450 için bakalım mesela.
Mesela ASUS Prime serisinde M-K ve M-A alınmaz iken Plus alınabilir. TUF serisinde keza Plus değil Pro alınabilir. ROG serisine alternatif ve çok daha iyiler var, o yüzden önermem mesela.

Gigabyte Aorus ATX modellerde ısınma problemleri oluyordu. Mesela mATX olan Aorus m de yok. Ya da en çok satılan S2H, DS3h gibi modellerde de sorun yok.

Marka yerine model yazalım lütfen.

ASUS tarafında sonradan çıkmış TUF serisi kartlar dışında ısınma var. Gigabyte'ta da S2H ve DS3h gibi kartlar kaliteli ama onlar da fiyatına göre tabii. Çok da iyi denemez. Aorus m i bilmem ama Gaming X, ve ATX Aorus modellerinin ısındığına eminim.

Gaming X kullanan biri biliyorum ve gayet memnun.

ATX Aorus modeller ısınıyor biraz evet.

Sonradan çıkan II modelleri hariç TUF Pro S var o da TUF B550M VRM yapısını kullanıyor zaten. Kötü model denilemez, soğutması da iyi.

Gaming X kullanan biri biliyorum ve gayet memnun.

ATX Aorus modeller ısınıyor biraz evet.

Sonradan çıkan II modelleri hariç TUF Pro s var o da TUF B550M VRM yapısını kullanıyor zaten. Kötü model denilemez, soğutması da iyi.

Pro sden bahsettim zaten ben de. Çok iyi bir VRM yapısı var ama Türkiye'de yok diye biliyorum. Bir de ben Gaming X Aorus Elite ile benzer bir VRM yapısına sahip diye hatırlıyorum.

"Eminim" diye bir yargı eklemek saçma, testlere bakarsanız anlarsınız.

Herkes onu önermiş ben de kendimden bir şüphe ettim. Şimdi kontrol ettim tekrar o yüzden eminim ekleme gereği duymuştum.

Görmemiştim sağ olun. Fiyatı biraz pahalı sanki.

Evet pahalı maalesef, Tier Listte Tier A gözüküyor:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı