MSI B450M Pro M.2 Max ile Smart Access Memory kullanılmıyor

Ozaanw

Hectopat
Daha fazla  
Bildiğim kadarıyla bilgisayar uyuyor ama kullanamıyorum. Above 4G ve ReSize BAR açık, BIOS'u daha 1 saat önce güncelledim, neden kullanılamıyor? Bir eksik mi var? Yapamadığım bir ayar vs. varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Anakart: B450M Pro M.2 Max
İşlemci: Ryzen 5 3600X

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 serisi islemci lazım.
Ryzen 5 3600 yazmış zaten..
Ekran kartın nedir? Desteklemiyor olabilir.

Burada yazdığına göre SMA etkinleştirmek için Radeon 6000 serisi ve üstü bir ekran kartı ve Ryzen 3000 serisi veya üstü bir işlemciniz olması gerekiyor.
İşlemciniz ve anakartınız gereksinimi karşılıyor fakat ekran kartı modelinizin ne olduğunu bilmediğimden kesin bir şey diyemeyeceğim.

Son düzenleme:

RX580 8 GB kullanıyorum, uyumlu değil galiba

500 serisi anakart da olması gerekiyor yazıyor.

RX580 8 GB kullanıyorum, uyumlu değil galiba
Bazı modlanmış sürücülerle açabilenler varmış. He bu konuda bir bilgim yok. Belki Reddit üzerinden yönlendirme alabilirsiniz. Ancak resmi olarak bu desteğe sahip değilsiniz. İşlemci ve anakart tarafında bir eksiğiniz yok.

RX 580 resmi driverlarda ReBAR desteklemiyor ama işlemciniz destekliyor. NimeZ driverleri ile neredeyse bütün 2013 ve sonrası AMD Radeon ekran kartlarında ReBAR desteğini etkinleştirebiliyorsunuz (yalnız dikkat edin üçüncü parti driverleri garantinizi geçersiz kılabilir + sisteminizi dengesiz hale getirebilir).

Pek bilgim olmadığından soruyorum sizce kullanayim mi yoksa değmez mi?

NimeZ driverları sistemden sisteme değişiyor. Kimilerinde hiçbirşey değiştirmiyor, Kimilerinde dahada kötü oluyor ama bazılarında işe çok iyi performans artışları sergiliyor. Ben eski amd ekran kartlı laptoplara bazen NimeZ yüklüyorum ve çoğu zaman daha iyi çalışıyor. Ama tabi bunu sizin değerlendirmeniz lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…