Çözüldü MSI B450M Pro M2 Max boot ışığı yanıyor görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cabbar40

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bugün sıfır aldığım Ryzen 5 5500 işlemci, 8 GB T-Force TUF 3200MHz RAM'i ikinci el aldığım anakartıma monte ettim montajda hiçbir sıkıntı çıkmadı. Lakin güç verdiğimde anakartın uyarı ışıkları sırasıyla CPU DRAM VGA'yı kontrol edip boot da kalıyor ve görüntü gelmiyor.

Denediğim yöntemler:
  • Ekran kartsız VGA'dan görüntü almak.
  • BIOS pilini çıkartıp anakart içinde statik elektiriği boşaltmayı denemek.
  • HDD söküp başlatmak.
  • RAM'lerin yerini değiştirmek ve statik elektriklenme olduysa diye silgiyle temizleyip tekrar taktım.
Bu yöntemleri denedim, başarılı olamadım. Anakart BIOS güncellemesi mi istiyor yoksa başka bir sorun mu var? Eğer BIOS güncellemesi istiyorsa sanırım eski nesil bir işlemci ile görüntü alıp BIOS güncellemem gerekiyor, fakat elimde eski nesil bir işlemci yok. Ne yapmam gerekiyor?

Önerilerinizi bekliyorum çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Aklıma ilk gelen BİOS güncellemesi oldu. Zaten birçok yöntemi denemişsiniz.
B450 anakartlar sonran 5000 serisi işlemciler için destek aldı. Muhtemelen o güncelleme yapılmadığı için görüntü gelmiyordur.

Merhaba,

Aklıma ilk gelen BIOS güncellemesi oldu. Zaten birçok yöntemi denemişsiniz.
B450 anakartlar sonran 5000 serisi işlemciler için destek aldı. Muhtemelen o güncelleme yapılmadığı için görüntü gelmiyordur.

Anakartı satın aldığım kişi Ryzen 7 5700X kullanıyormuş yeni anakart aldığı için bu boşa çıktı ben aldım çok samimi olduğum birisi yalan söyleyeceğini düşünmüyorum benim işlemciyi de görür bence şöyle bir şey duymuştum Ryzen 5000 serisi BIOS'ta VGA üzerinden görüntü vermiyormuş benim monitör de VGA direk Windows'u boot etmeye çalışıyor galiba aklıma şu geldi benim HDD'nin içinde 32 Bit Windows vardı o yüzden boot edemiyor olabilir mi?

Anakartı satın aldığım kişi Ryzen 7 5700X kullanıyormuş yeni anakart aldığı için bu boşa çıktı ben aldım çok samimi olduğum birisi yalan söyleyeceğini düşünmüyorum benim işlemciyi de görür bence şöyle bir şey duymuştum Ryzen 5000 serisi BIOS'ta VGA üzerinden görüntü vermiyormuş benim monitör de VGA direk Windows'u boot etmeye çalışıyor galiba aklıma şu geldi benim HDD'nin içinde 32 Bit Windows vardı o yüzden boot edemiyor olabilir mi?
Eğer 5700x kullanmışsa BİOS günceldir o zaman. VGA ile görüntü alamama hakkında bilgim yok maalesef. Monitöre hiç görüntü gelmiyor değil mi?

Evet hiç görüntü gelmiyor anakart uyarı ışıkları sırası ile kontrol edip boot da kalıyor
İşletim sistemi ile alakalı bir durum olsa bile en azından BİOS görüntü verirdi. Belki de dediğiniz gibi sorun VGA bağlantısındandır.

Aşağıdaki konuda bazı önerilerde bulunulmuş. Farklı SATA portu denenebilir, bellekleri çıkarıp yerlerini değiştirin veya tek tek deneyin. Çözüm olmasa bile denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Sorun büyük ihtimalle monitör ile kasa arasındaki görüntü kablosunda. Monitörünüzde sadece VGA girişi mi var?

İşletim sistemi ile alakalı bir durum olsa bile en azından BİOS görüntü verirdi. Belki de dediğiniz gibi sorun VGA bağlantısındandır.

Aşağıdaki konuda bazı önerilerde bulunulmuş. Farklı SATA portu denenebilir, bellekleri çıkarıp yerlerini değiştirin veya tek tek deneyin. Çözüm olmasa bile denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Sorun büyük ihtimalle monitör ile kasa arasındaki görüntü kablosunda. Monitörünüzde sadece VGA girişi mi var?
Evet sadece vga var birde şey anakart kontrol ışıklarının sadece boot da kalması diğer parçaların sorunsuz olduğu anlamına mı geliyor? ( işlemci ram)
Evet sadece vga var birde şey anakart kontrol ışıklarının sadece boot da kalması diğer parçaların sorunsuz olduğu anlamına mı geliyor? ( işlemci ram)

Anakart kontrol ışıklarının sadece boot da kalması diğer parçaların sorunsuz olduğu anlamına mı geliyor?
O konuda net bir şey söylemek zor. Ancak dediğiniz gibi diğer ışıklar yanmıyorsa parçalar sağlam diyebiliriz. Örneğin; ben sistemimle uğraştığımda bazen ekran kartının kablosunu takmayı unutuyorum, o sırada VGA ışığı yanıyor, oradan hareketle ekran kartında problem olduğunu anlayabiliyorum. Aynı şekilde benim sistem bazen donup siyah ekrana düşüyor, muhtemelen elektrik akımı ile ilgili bir durum. O esnada da görüntü hiç vermiyor ve boot ışığı yanıyor, sistemi kapatıp açınca düzeliyor.

Verdiğim örnekler düşünüldüğünde, diğer parçalarda sorun yok diyebiliriz. Muhtemelen kasayı HDMİ destekli bir monitöre taktığınızda görüntü gelecektir.

O konuda net bir şey söylemek zor. Ancak dediğiniz gibi diğer ışıklar yanmıyorsa parçalar sağlam diyebiliriz. Örneğin; ben sistemimle uğraştığımda bazen ekran kartının kablosunu takmayı unutuyorum, o sırada VGA ışığı yanıyor, oradan hareketle ekran kartında problem olduğunu anlayabiliyorum. Aynı şekilde benim sistem bazen donup siyah ekrana düşüyor, muhtemelen elektrik akımı ile ilgili bir durum. O esnada da görüntü hiç vermiyor ve boot ışığı yanıyor, sistemi kapatıp açınca düzeliyor.

Verdiğim örnekler düşünüldüğünde, diğer parçalarda sorun yok diyebiliriz. Muhtemelen kasayı HDMİ destekli bir monitöre taktığınızda görüntü gelecektir.
Anladım peki Dvi to VGA dönüştürücü ile denesem görüntü alabilir miyim?
Birde şey HDD nin sata girişlerinden herhangi birine takılmasının bu sorunla alakası olabilir mi veya psu dan çıkan HDD güç kablolarının hangisini takmam gerek?

Anladım peki Dvi to VGA dönüştürücü ile denesem görüntü alabilir miyim?
Birde şey HDD nin sata girişlerinden herhangi birine takılmasının bu sorunla alakası olabilir mi veya psu dan çıkan HDD güç kablolarının hangisini takmam gerek?
DVİ to VGA değil de, HDMİ to VGA ile denenebilir. Ekran kartınız HDMİ destekliyordur diye düşünüyorum.
HDD SATA ile besleniyorsa SATA kablosu dışında başka kablo takamazsınız zaten.
Anakarttaki SATA yuvaları pek fark etmiyor, hepsi de olur. Siz yine de içinde sistem olan diski ilk SATA yuvasına takın. Bunun kodlaması ya SATA0 ya da SATA1 olur.

SATA güç kablosunda sorun olsaydı HDD çalışmazdı, en ufak bir titreşim ve ses varsa HDD çalışıyor demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı