MSI B460M-A PRO anakartta XMP açınca RAM'ler düşük hızda çalışıyor

Calikusuu

Decapat
İyi günler, MSI B460M-A PRO anakart kullanıyorum. RAM'lerim Crucial 8x2 3000 MHz CL15.
XMP profilinde de bu şekilde ayarları fakat bana verdiği hız maksimum 2667 üstüne çıkmıyor. Anakartım maksimum 2933 destekli, işlemcim 10600K. Ekstra bir ayarı falan mı vardır acaba bunun? XMP profili seçili olduğu halde sabit 2667 gözüküyor.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 işlemci kullandığınızdan 2666 MHz'de takılıyorsunuz. Sorun yok.
Ram ile işlemci aynı frekansda çalışmak zorunda olsa şuan zaten işlemci frekansları maximum 2933 desteklik diye biliyorum.Öyle dediğiniz gibi olsa o zaman 3600-4000 mhz ramlerın alınması gereksiz olurdu diye düşünüyorum.Ya da siz beni yanlış anladınız ben ramlerden bahsediyordum suanda 2666 alıyorum ama almam gereken 2933 maximum .
XMP profil bilgilerinde ne yazıyor acaba. Eğer XMP modunda olmuyor ise manuel ile 2993 MHz'de çalıştırabilirsin.
Xmp profilimde 3000 yazıyor kafamı karıştıran nokta o 1200 soket kullanıyorum.Yaklasık o mhzlere yakın bir değer vermesi gerek.Manuelden yapınca da 2666 gözüküyor gene maximum

RAM ile işlemci aynı frekansda çalışmak zorunda olsa şu an zaten işlemci frekansları maximum 2933 desteklik diye biliyorum. Öyle dediğiniz gibi olsa o zaman 3600-4000 MHz RAM'lerın alınması gereksiz olurdu diye düşünüyorum. Ya da siz beni yanlış anladınız ben RAM'lerden bahsediyordum suanda 2666 alıyorum ama almam gereken 2933 maximum.

XMP profilimde 3000 yazıyor kafamı karıştıran nokta o 1200 soket kullanıyorum. Yaklasık o MHz'lere yakın bir değer vermesi gerek. Manuelden yapınca da 2666 gözüküyor gene Max'i.

RAM ile işlemci aynı frekansda çalışmak zorunda olsa şu an zaten işlemci frekansları maximum 2933 desteklik diye biliyorum. Öyle dediğiniz gibi olsa o zaman 3600-4000 MHz RAM'lerın alınması gereksiz olurdu diye düşünüyorum. Ya da siz beni yanlış anladınız ben RAM'lerden bahsediyordum suanda 2666 alıyorum ama almam gereken 2933 maximum.

XMP profilimde 3000 yazıyor kafamı karıştıran nokta o 1200 soket kullanıyorum. Yaklasık o MHz'lere yakın bir değer vermesi gerek. Manuelden yapınca da 2666 gözüküyor gene maximum.

Diğer arkadaşların da belirttiği gibi bir durum söz konusu.

İşlemciniz maksimum 2666 MHz destekliyor çünkü. Z490 çipset bir anakartla daha üst frekanslara çıkabilirsiniz.
O zaman anladığımı söyleyeyim i5 işlemciler 2666 desteklerken i7'ler 2933 destekli.Şuanda işlemcim i7 olsaydı ramlerımı de 2933 olarak kullanabilicektim? doğru muyum?
Ve ancak ramlarimi yüksek frekansta kullanmak istersem Z serisi anakartlardan kullanmam gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı