Çözüldü MSI B550-A Pro anakarta işlemci uymazsa nasıl BIOS güncellemesi yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sluscer

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben yeni anakart aldım fakat bu anakartta bazıları BIOS güncellemesi gerekmiş ama bu nasıl oluyor? Yani işlemci ile uyumlu olmayınca PC açılmıyor mu?

Anakart: MSI B550-A Pro.
İşlemci: Ryzen 5 5600.

Yarın elime ulaşacak bu anakart.
1. Sorum ben bu anakartın BIOS'u güncel olup olmadığını nereden anlarım?
2.Soru diyelim işlemciyi taktım vs BIOS güncel değilse tekrar mı çıkarmam gerekir işlemciyi.

Çözüm
1- Anakartınızın fabrikadan çıkış zamanına göre BIOS versiyonu değişir. PC açıldıktan sonra öğrenirsiniz ancak. BIOS'tan veya Windows'tan bakabilirsiniz.
2-B550 anakartlar 5000 serisi destekli geliyor ama bazılarında görüntü vermeyebiliyor. Sizinkinde vermese bile kasa kapalıyken USB belleğinize son sürüm BIOS dosyasını atıp kasaya takacaksınız ve BIOS flashback butonuna basıp güncellenmesini bekleyeceksiniz. Yani görüntü vermesine gerek yok.
1- Anakartınızın fabrikadan çıkış zamanına göre BIOS versiyonu değişir. PC açıldıktan sonra öğrenirsiniz ancak. BIOS'tan veya Windows'tan bakabilirsiniz.
2-B550 anakartlar 5000 serisi destekli geliyor ama bazılarında görüntü vermeyebiliyor. Sizinkinde vermese bile kasa kapalıyken USB belleğinize son sürüm BIOS dosyasını atıp kasaya takacaksınız ve BIOS flashback butonuna basıp güncellenmesini bekleyeceksiniz. Yani görüntü vermesine gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1- Anakartınızın fabrikadan çıkış zamanına göre BIOS versiyonu değişir.
Hocam mesela ben taktım diyelim işlemciyi ve işlemci soğutucuyu kasayada yerleştirdim diyelim görüntü vermedi . Bios güncel değilmiş diyelim ben şimdi bu işlemciyi çıkarmadan bios güncellersem sorun olur mu yoksa çıkarmak gerekir mi ona göre çünkü soğutucuyu falan takardım

Hocam mesela ben taktım diyelim işlemciyi ve işlemci soğutucuyu kasayada yerleştirdim diyelim görüntü vermedi . Bios güncel değilmiş diyelim ben şimdi bu işlemciyi çıkarmadan bios güncellersem sorun olur mu yoksa çıkarmak gerekir mi ona göre çünkü soğutucuyu falan takardım
Çıkarman gerekmez.

Çok teşekkürler cansın ☺️🙏

Bende de MSI anakart var. İşlemciye yanlış voltaj verdiğim için PC açılmıyordu. Kasa kapalıyken USB belleği taktım butona bastım butonun orada ışık yanıp sönüyor zaten. Işığın yanıp sönmesi durduğu zaman USB belleği çıkardım. Işığın durması demek güncellemenin yapıldığı anlamına gelir. Anakarta güç gitmesi yeterli sistem ile alakalı değil. Işık söndüğü zaman USB belleği çıkartın yoksa sistem resetler kendini. Ek olarak usb belleği fat32 olarak formatlayıp bios dosyasının isminide MSI.ROM yapmayı unutmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodan yardım alabilirsiniz.

Bir soru daha soracağım.

Ben BIOS güncel mi değil mi diye denemeden önce hangi bileşenleri takmam gerekli veyahut tüm bileşenleri taktıktan sonra BIOS'un güncel olup olmadığını denesem sorun olur mu?

Tüm bileşenleri takın ve bilgisayarı başlatın. 5-10 dakika bekleyin sistem tanısın kendini. Eğer görüntü gelmezse bilgisayarı kapatın. Dediğim yöntem ile BIOS flashback yapın. Yani deneyebilirsiniz sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı