MSI B550 GAMING Carbon Wi-Fi RAM desteği

MsqeaN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni sistemimde MSI B550 GAMING Carbon Wi-Fi modelini kullandim ve bu anakart için 2x8GB 4000MHz RAM aldim. Ama dün anakartin kitapciğini okurken slotlarin farkli MHz desteği oldupunu gösteren bir yer gördüm, tam emin olamadim. Kılavuzda yazan yazi resimdekiyle ayni. Ben bu anakarta 2x8GB 4000MHz takamaz mıyım? Yoksa 1 ve 3. slotlara takabilir mıyım? Bu konuyu bilen birisi yardimci olabilir mi acaba? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG-20210130-WA0000.jpeg
    IMG-20210130-WA0000.jpeg
    89 KB · Görüntüleme: 90
DPC = DIMM per Channel. Yani kanal başına RAM sayısı. Bu değer sende 1 olduğu için rank değerine göre rank 1 olursa 4866, 2 olursa 3866 MHz alabiliyorsun.

CPU-Z'den SPD sekmesini paylaşın.

Sistemi daha açamadim. Birkaç sorun yaşadim dün gece. Bugün halletmeye çalişip sistemi açarsam resimleri çekip atarim.
Dpc = DIMM per Channel. Yani kanal başına RAM sayısı. Bu değer sende 1 olduğu için rank değerine göre rank 1 olursa 4866, 2 olursa 3866 MHz alabiliyorsun.

CPU-Z'den spd sekmesini paylaşın.

Merhaba bugün sistemi açtım ama 2 slot RAM takınca gelmiyor ekran 1 slot takınca geliyor ama XMP açip kaydettiğim zaman ekran gidiyor ve gelmiyor kapatiyorum PC'yi tekrar açınca BIOS bile gelmiyor BIOS pilini çikartip geri takıp açtiğim zaman geldi (1 RAM ile) tekrar denedim XMP açtım ve gene ayni sonuç 4000MHz galiba kullanamiyacağim şimdi tekrar BIOS pilini çikartacağim eski pcmdeki 2400MHz 2 RAM'i takip deneyeceğim eğer sıkıntı olmazsa 4000MHz RAM kullanilmiyor demek olur galiba veya ben XMP'yi yanlış yapiyorum diyeceğim ama imkansiz yanlış yapmak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı