Merhaba. Birkaç gündür forumu yeni konularım ile çok meşgul ettim affınıza sığınıyorum. Ancak bir iki gün içerisinde nihai karara varıp yeni bilgisayarımı tamamlıyorum. Yeni almış olduğum karar ile parçaları ayrı ayrı toplamak yerine kendime hazır bir sistem alacağım. Hazır sistemde MSI B550M Pro-VDH anakartı bulunmakta. Seçenek olarak MSI MAG B550 Tomahawk bulunuyor. Sizce 900 TL fark verip Tomahawk anakartını almam gerekiyor mu? Yoksa B550M Pro-VDH anakartı yeterli olur mu?
Sistem:
3080 Ti.
5900X.
16x2 = 32 GB 3600MHz 18 CL RAM.
850W PSU.
Merhaba. Birkaç gündür forumu yeni konularım ile çok meşgul ettim affınıza sığınıyorum. Ancak bir iki gün içerisinde nihai karara varıp yeni bilgisayarımı tamamlıyorum. Yeni almış olduğum karar ile parçaları ayrı ayrı toplamak yerine kendime hazır bir sistem alacağım. Hazır sistemde MSI B550M Pro-VDH anakartı bulunmakta. Seçenek olarak MSI MAG B550 Tomahawk bulunuyor. Sizce 900 TL fark verip Tomahawk anakartını almam gerekiyor mu? Yoksa B550M Pro-VDH anakartı yeterli olur mu?
Sistem:
3080 Ti.
5900X.
850W PSU.
B550 Tomahawk kesinlikle. B550M PRO VDH giriş seviyesi kalır o sisteme. Yeterli gelir ama çok giriş seviyesi yani o sistem için.
Yeterli gelebilir ucundan ama Tomahawk alınmasını tavsiye ederim. B550M Pro VDH biraz düşük kalabilir.
Sistem:
3080 Ti.
5900X.
850W PSU.
B550M PRO VDH de yeterli gelir bütçeni zorluyorsa gerek yok. Bütçen varsa diye B550 Tomahawk demiştimBütçeyi son damlalarına kadar zorladığım için şuanda 900 TL fark bile beni baya zorluyor. Ancak mevcut anakart bana yeterli gelmeyecek ve eksilerini görecek olursam Tomahawk alabilirim. Sizce böyle bir durum yaşar mıyım ?
Tomahawk'ı kaça bulmuştunuz bilmiyorum ama İncehesap'ta indirimde şu an:
MSI MAG B550 TOMAHAWK AMD B550 Soket AM4 DDR4 5100(OC)Mhz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com 
Tavsiye etmemenizin sebebini öğrenebilir miyim ? Sistemsel yeterliliği olmayacağı için mi? Yoksa böyle bir işlemciye böyle bir anakart yakışmaz düşüncesi ile mi ?@Merthas92 Ryzen 5900X için anakart en azından Tomahawk olmalı, daha altı alınmasını tavsiye etmiyorum.
Hiçbir yetersizliği vs. yok. Ucuz diye kötü olduğunu düşünerek yorum yapmıştır muhtemelen. Karşılaştırmalar vs. her şey ortada, rahatlıkla yetiyor.Tavsiye etmemenizin sebebini öğrenebilir miyim? Sistemsel yeterliliği olmayacağı için mi? Yoksa böyle bir işlemciye böyle bir anakart yakışmaz düşüncesi ile mi?