MSI B560M Pro-VDH watt limiti nasıl kaldırılır?

BlackRazorX

Hectopat
RAM
32GB (4 x 8GB Vengeance LPX)
İşlemci
i7-11700F
Merhaba, i7-11700F CPU ve MSI B560M Pro-VDH anakart sahibiyim. İşlemcinin stock limiti 65W, bunu soğutucu ayarlarından "kule tipi ya da sıvı soğutma" seçerek otomatik olarak 100W'a kadar ayarlayabiliyorum. Benim sormak istediğim bu limitten daha yükseğe izin veriyor mu bu anakart, en fazla ne kadar performanslı kullanabilirim?

hocam voltajı arttırmak ısınmaya yol açar işlemciniz çok ısınması anlamına gelir o yüzden stock kullanmak iyidir fakat boost varsa işlemcide kullanabilirsiniz.

hocam voltajı arttırmak ısınmaya yol açar işlemciniz çok ısınması anlamına gelir o yüzden stock kullanmak iyidir fakat boost varsa işlemcide kullanabilirsiniz.
Soğutucu yönünden sıkıntım yok Thermalright Burst Assassin soğutucu var, yük altında 100W için 65 dereceyi geçmiyor. Daha ince ayar yapabilir miyim onu öğrenmek istedim aslında, ve voltajı neye göre veriyoruz, mesela 120W civarında çalışsa PSU kaldırır zaten, onu öğrenmek istemiştim aslında. Anakartta böyle ince ayar yapılabilecek bir yer var mı?

Hocam PSU kaç watt ve bronze yada gold sertifikalı mı çünkü birden fazla psu yüklenme yaparsa psu yanabilir başıma geldi ekran kartında iken

Hocam PSU kaç watt ve bronze yada gold sertifikalı mı çünkü birden fazla psu yüklenme yaparsa psu yanabilir başıma geldi ekran kartında iken
High Power Performance GD 600W. Gold sertifikalı.
RTX 5070 kart da var full yükte sıkıntı çıkarmıyor, zaten ekran kartı maksimum 250W çekiyor.
CPU da 100W, en azından 120W civarına çıkartıp biraz daha performans artışı yapabilir miyim diye düşündüm.

Yapabilirsiniz fakat yapmadan önce soğutucu bakımı ve macunu değiştirin ardından sıcaklık değerlerini kontrol edin anormallik olursa stok duruma çekersiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı