Elektronik MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi 8099₺

B840 anakartlar A620'yi makyajlayip daha iyiymis gibi gosterip piyasaya saldilar. Her halukarda B650 B840'dan daha iyi.
Bu da ornek bir video.
BU konuyu yanlış biliyorsunuz #anakart #pc

Sizce bu anakart nasildir B650'nin yaninda 500 TL fark ile?
ATX olan versiyonu 12K civari
mATX halinde 2. M.2 sogutma blogu ve Wi-Fi 7 yok. Haliyle 1 adet PCI-e X16 var sadece.
Aradaki fiyat farkina değer mi B650 Gaming Plus yerine ufak bir meblağ daha koyarak PCI-e 5.0 sahibi oluyorsunuz.
AI ozellikleride yaninda geliyormus daha ileriye yonelik gibi duruyor gozumde.
Beyaz arayanlar için çok iyi bir secim gibi duruyor.

Güzel anakartmış ben anakart aldım ama ne görsem canım çekiyor alasım geliyor :D

B840 anakartlar A620'yi makyajlayip daha iyiymis gibi gosterip piyasaya saldilar. Her halukarda B650 B840'dan daha iyi.
Bu da ornek bir video.
BU konuyu yanlış biliyorsunuz #anakart #pc

Sizce bu anakart nasildir B650'nin yaninda 500 TL fark ile?
ATX olan versiyonu 12K civari
mATX halinde 2. M.2 sogutma blogu ve Wi-Fi 7 yok. Haliyle 1 adet PCI-e X16 var sadece.
Aradaki fiyat farkina değer mi B650 Gaming Plus yerine ufak bir meblağ daha koyarak PCI-e 5.0 sahibi oluyorsunuz.
Ai ozellikleride yaninda geliyormus daha ileriye yonelik gibi duruyor gozumde
Beyaz arayanlar için çok iyi bir secim gibi duruyor.
5090 gibi bir kart bile hala pcie 4.0x16 bant genişliğini dolduramıyor, hatta gen3 bile zor dolduruyor. Güncel bir PC diziyorsanız Pcie 4.0 hala çok yeterli. AI özellikleri de muhtemelen pazarlama stratejisi tamamen. Attığınız da alınır tabii orası ayrı.

Bu ikisi arasında hangisi daha iyidir? Bunu ben 6800e aldım da değişmeme gerek var mı sence?
Bu anakart b650'deki veri yollarını en mantıklı dağıtan anakart, özelliklerinin yüzde 90'ı tomahawk ile aynı. Üstüne vrm sayısı daha fazla. Üstüne ses yogası üst seviye. Üstüne arka portlar çok zengin ve yüksek hızları destekleyen port sayısı fazla. Üstüne de 3 tane pcie 4.0 m2 yuvası var.

6800'e bulunmaz nimet.

Bu anakart B650'deki veri yollarını en mantıklı dağıtan anakart, özelliklerinin yüzde 90'ı Tomahawk ile aynı. Üstüne VRM sayısı daha fazla. Üstüne ses yogası üst seviye. Üstüne arka portlar çok zengin ve yüksek hızları destekleyen port sayısı fazla. Üstüne de 3 tane PCI-e 4.0 M.2 yuvası var.

6800'e bulunmaz nimet.

Otur oturduğun yerde diyorsun yanı hocam hiç değişikliğe gerek yok yani.

Bu anakart bende var. Ufak büyük sorunlarım oldu. Bazen çıldırttığı da olabiliyor. BIOS'a reset atmam gerektiği de oldu. Windows 10 da sürekli kitleniyordu. 11 kurunca düzeldi. Bir süre kafayı yedirtti. Anakarttan diye tahmin ediyorum. Ekran kartını çıkartıp dahili GPU ile de kullandığım oldu. Uyumlu olsun diye uyumluluk listesindeki RAM'leri almıştım.

Neyse şu an memnun şekilde sorunsuz kullanıyorum. Pek bir BIOS ayarı yapmadım. Sıkıntı olmasın diye.

Eskiden MSI Center'dan fan ayarı yapabiliyordum. BIOS yükleyince onu da artık yapamaz oldum.

7800x3D almayi düşünüyorum bende :) ekran karti da 9070XT sizce nasıl olur 5070 Ti gereksiz pahalı.
Hocam ben 3000 serisi zamanında şansımı amd'den yana çok denedim ama hep bir problemle karşılaştığım için en sonunda parayı basıp 3080 alıp mutlu mesut kullanmıştım. Arada iki nesil var amd toparlamış olabilir diye düşünüyorum.

Ben şuan hali hazırda bu anakart + 7500f + 4070 ti super kullanıyorum. Monitör 4k olduğu için işlemci darboğaz yapmıyor. Ekran kartı da dlss ile fg olmasa bile güzel performans veriyor. Sistemi yerli marka thull ramler ile kullanıyorum. Şansıma bellekler hynix çıktı da 6000mhz cl30, zamanlamalar optimize şekilde kullanabildim. Sistem gayet stabil hiçbir problem yaşamadım. Anakart yürü ya kulum diyecek potansiyelde olduğu için 7500f'i overclock ile 5250 mhz kullanıyorum. Yeri geliyor tüm işlemci paketi 120w güç çekiyor, uzun süre yük altında vrm'ler 60 derecede kalıyor ki 90 derecelere kadar güvenli diyebiliriz.

Hocam ben 3000 serisi zamanında şansımı amd'den yana çok denedim ama hep bir problemle karşılaştığım için en sonunda parayı basıp 3080 alıp mutlu mesut kullanmıştım. Arada iki nesil var amd toparlamış olabilir diye düşünüyorum.

Ben şuan hali hazırda bu anakart + 7500f + 4070 ti super kullanıyorum. Monitör 4k olduğu için işlemci darboğaz yapmıyor. Ekran kartı da dlss ile fg olmasa bile güzel performans veriyor. Sistemi yerli marka thull ramler ile kullanıyorum. Şansıma bellekler hynix çıktı da 6000mhz cl30, zamanlamalar optimize şekilde kullanabildim. Sistem gayet stabil hiçbir problem yaşamadım. Anakart yürü ya kulum diyecek potansiyelde olduğu için 7500f'i overclock ile 5250 mhz kullanıyorum. Yeri geliyor tüm işlemci paketi 120w güç çekiyor, uzun süre yük altında vrm'ler 60 derecede kalıyor ki 90 derecelere kadar güvenli diyebiliriz.
Suan bende de 3070 var zaten hazırda. Sırf sistem Sıfırlıyorum diye diziyorum yeniden. 2k da kullanıyorum bende. ama islemci ekran karti hep kafamda soru işareti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı