Buradayım hocam oyun ve 3d mark testlerini yapıyorum henüz bitmedi. 60 saniyeyi 13 saniyeye indiren ayarın ekran görüntüsü yok onu da eklerim.
Bahsettiğim Eco mode + undervolt + sıcaklık limiti ayarlarının bir zararı olmaz. Kullanacağınız soğutuca göre karar verebilirsiniz. Sıcaklık değerleri yüksek gelirse kullanabileceğiniz seçenekler bunlar.
Süreyi düşüren ayar şu.
Bunu açtıktan sonra EXPO açık sorunsuz kullandım testlerden de geçti. Yalnız sonra test için EXPO'yu kapatayım dedim sistem açılmadı. RAM uyarlaması 5dkdan uzun sürdü. Kapatıp RAM'leri çıkarttık taktım falan ayar öyle resetlendi. Hala sorunlar var gibi ama bence karttan vazgeçirecek kadar önemli değil.
Oyun testleri az kaldı. AC Odyssey ile 3D mark testlerine bakıyorum. EXPO açık kapalı, Eco mode + sıcaklık limiti açık kapalı şekilde. Ortalama en fazla yüzde 10 oynuyor gibi.
Test sonuçları şu şekilde
Limitli'lerde 65W Eco Mode açık, 70 derece termal limit açık, -30mA undervolt yapılı
Limitsizlerde Eco mode kapalı, termal limit yok, -30mA undervolt yapılı
Tüm testlerde -30mA UV yapılı. Onun olumsuz bir etkisi olmayacağı için ayrıca açıp kapamadım.
3D Mark:
| exposuz | limitli | 16875 |
| exposuz | limitsiz | 17025 |
| expolu | limitli | 17215 |
| expolu | limitsiz | 17273 |
AC Valhalla Ultra High:
| | fps | min | max |
| exposuz | limitli | 101 | 31 | 159 |
| exposuz | limitsiz | 105 | 34 | 176 |
| expolu | limitli | 109 | 42 | 169 |
| expolu | limitsiz | 111 | 42 | 189 |
AC Valhalla Ultra Low:
| ac valhalla low | | fps | min | max |
| exposuz | limitli | 177 | 49 | 280 |
| exposuz | limitsiz | 177 | 53 | 274 |
| expolu | limitli | 186 | 61 | 287 |
| expolu | limitsiz | 186 | 59 | 301 |
CPU'yu limitlemek neredeyse hiç fark etmedi, EXPO ise %5'e yakın fark edebiliyor.
Mesajı düzenleyemiyorum süresi doldu herhalde, oyun testi valhalla değil odyssey ile yapıldı.